Foto: LETA
Latgales reģiona pašvaldību vadītāji valsts augstākajām amatpersonām nosūtījuši atklātu vēstuli par Latgales pašvaldību pozīciju saistībā ar BBC kanāla filmas "World War Three: Inside War Room" demonstrēšanas aspektiem, tostarp arī asi kritizējot LTV lēmumu šo filmu pārraidīt.

"Ar nožēlu varam secināt, ka plašu starptautisko rezonansi ieguvusī Lielbritānijas valdības finansētā prestižā sabiedriskā kanālā demonstrētā filma attiecībā uz hipotētiskiem notikumiem Latgales reģionā ir absolūta dokumentāli mākslinieciska provokācija pret Latgales reģiona iedzīvotājiem, visasākajā veidā aizskarot reģionā dzīvojošo latviešu, krievu, poļu, baltkrievu, lietuviešu un citu tautību patriotiskās jūtas un viszemiskākajā formā nepelnīti pretnostatot mūs pārējai Latvijai, Eiropai un pasaulei," teikts Latgales pašvaldību vadītāju parakstītajā vēstulē, kuru portālam "Delfi" nosūtīja Latgales reģiona attīstības aģentūras direktors Māris Bozovičs.

"Vēl jo vairāk, esam neizpratnē par Latvijas televīzijas rīcību, iegādājoties šīs filmas pārraides tiesības par Latvijas, tai skaitā, Latgales nodokļu maksātāju naudu un gatavojot to translācijai LTV1 kanālā, īpaši laikā, kad Latvijas televīzija ir spiesta samazināt savu budžetu, darbinieku algas, slēgt raidījumus... Vai tādā veidā visas sabiedrības finansēts valstisks medijs uzskata par savu misiju veicināt sabiedrības savstarpējo cieņu, toleranci un saliedētību Latvijā?" neizpratni pauduši pašvaldību vadītāji.

Tāpat viņi aicina ārlietu ministru un atbildīgās amatpersonas izvērtēt augstākminētās filmas demonstrēšanas sekas un tās ietekmi uz Daugavpils pilsētas un Latgales reģiona kopējo tēlu un sociāli ekonomiskās attīstības perspektīvu, kā arī nodrošināt visus iespējamos pasākumus Daugavpils pilsētas un Latgales reģiona reputācijas atjaunošanai starptautiskajā līmenī, tai skaitā, pieprasot BBC objektīva materiāla sagatavošnu un demonstrēšanu.

Vēstuli parakstījuši Ludzas, Daugavpils, Viļānu, Rēzeknes, Ciblas, Zilupes, Kārsavas, Baltinavas, Viļakas, Balvu, Rugāju, Ilūkstes, Līvānu, Preiļu, Vārkavas, Riebiņu, Aglonas, Dagdas, Krāslavas domju priekšsēdētāji un priekšsēdētāju vietnieki.

Ziņots, ka BBC televīzijas kanāla "BBC Two" pārraidē "World War Three: Inside The War Room" modelēts Krievijas iebrukums Latvijā, lai atbalstītu prokrieviskos separātistus. Karadarbībā pret Krieviju iesaistās Lielbritānijas un ASV spēki, un tiek izmantoti arī kodolieroči.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!