Foto: Publicitātes foto

Finanšu ministrs Andris Vilks (V) par nākamo valsts sekretāri izraudzījis un virza līdzšinējo ministrijas valsts sekretāres vietnieci budžeta jautājumos Baibu Bāni.

Plānots, ka par viņas kandidatūras apstiprināšanu šim amatam jau tuvākajā valdības sēdē lems Ministru kabinets.

"Baiba Bāne ir profesionāla un zinoša finanšu jomas eksperte ar stratēģisko redzējumu, kura jau vairākus gadus ministrijā vada budžeta sektoru. Šajos gados, strādājot valsts pārvaldē, viņa sevi ir pierādījusi kā augsti kompetentu un atbildīgu amatpersonu, tāpēc viņas plašā darba pieredze un profesionālās zināšanas būs nozīmīgs ieguldījums sekmīgam turpmākam darbam ministrijā," paziņojumā medijiem pārliecību pauž finanšu ministrs Andris Vilks (V).

Finanšu ministrijas (FM) amatpersonas pienākumus Bāne pilda kopš 2009.gada, strādājot par ministrijas valsts sekretāres vietnieci budžeta jautājumos. Iepriekš viņa ieņēmusi vadošus amatus Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā un Zemkopības ministrijā.

Bāne Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātē ieguvusi profesionālo maģistra grādu ekonomikā un maģistra grādu sabiedrības vadībā. Viņa profesionālās zināšanas publisko finanšu vadības jautājumos papildinājusi ASV Djūka universitātē.

Plānots, ka Bāne valsts sekretāres pienākums pēc apstiprināšanas valdībā sāks pildīt ar šā gada 25.jūniju. Līdzšinējā FM valsts sekretāre Sanita Bajāre no 1.jūlija kļūs par Pasaules Bankas direktoru valdes direktora vietnieci.

FM valsts sekretāra amata pamatpienākumi ir vadīt ministrijas administratīvo darbu, izstrādāt ministrijas stratēģiju un organizēt tās funkciju izpildi, lai nodrošinātu politisko lēmumu īstenošanu saskaņā ar valdības nostādnēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!