Foto: Kadrs no video

Bijušais finanšu policists Roberts Dirnēns un viņa brālis Kaspars Aleksandrovs no mātes saņēmuši ne tikai vairāk nekā pusmiljonu ASV dolāru vērtu mantojumu, bet viņu radinieki saistīti ar daudzmiljonu impēriju, pirmdien vēsta LTV raidījums "Aizliegtais paņēmiens".

Naudas izcelsme esot nezināma, turklāt pastāv aizdomas, ka nauda iegūta naudas atmazgāšanas shēmās, un, pērkot īpašumus, legalizēta, vēsta raidījums.

Raidījums atgādina, ka pirms kāda laika mediju ievērību kāds Finanšu policijas izmeklētājs Roberts Dirnēns guva ar to, ka amatpersonu ienākumu deklarācijā pēkšņi uzrādīja ievērojamu naudas summu, ko saņēmis mantojumā no mirušās mātes Lidijas Dirnēnas. Pērn decembrī gan viņš pēc paša vēlēšanās darbu policija pārtraucis un tagad tajā vairs nestrādā.

Lai arī ne viņam pašam, ne viņa brālim pirms mantojuma saņemšanas praktiski nekas nav piederējis, un, piemēram, Roberta Dirnēna alga policijā bija apmēram, 800 eiro "uz rokas", viņu atvases gan ir saistītas ar ievērojami turību.

Robertam Dirnēnam ir 23 gadus vecs dēls Robijs, kurš jau tik agrā vecumā paguvis tikt pie diviem dzīvokļiem jaunajos projektos gan Rīgā, Zolitūdē, gan Ozolniekos, viņam arī pieder zeme Rīgā Atlantijas ielā, gan Garkalnes novada "Sunīšos", Fazānu ielā, kas ir ekskluzīvu māju rajons.

Vēl dēlam pieder trešdaļa kokmateriālu tirdzniecības starpnieku kompānijā "S.D.D.", kas savu darbību sākusi pavisam nesen, taču jau pirmajā darbības gadā uzrādījusi vairāk nekā miljonu eiro lielu apgrozījumu, nopelnot 20 tūkstošus eiro, par spīti tam, ka firmā ir tikai divi darbinieki un tai nav pat ofisa. Turklāt šī firma jau paguvusi nopirkt 2014. gada izlaiduma automašīnu "Jeep Grand Cherokee", kuras vērtība ir apmēram 60 tūkstoši eiro.

Vēl ievērojamāki īpašumi saistīti ar Roberta Dirnēna brāli Kasparu Aleksandrovu, kurš arī ir bijis Dirnēns, bet otrajā laulībā pieņēmis sievas uzvārdu. Arī viņam līdz mantojuma brīdim faktiski nekas nav piederējis - ne zeme, ne kapitāldaļas kādā uzņēmumā, taču tas netraucē viņam šobrīd dzīvot vērienīgā īpašumā Pierīgā, Mārupes pusē Brūkleņu ielā, atzīmē "Aizliegtais paņēmiens".

"Aizliegtā paņēmiena" rīcībā esošā informācija liecina, ka Kaspars Aleksandrovs, piemēram, "nulles deklarāciju", ko pirms četriem gadiem vajadzēja iesniegt visiem Latvijas iedzīvotājiem, kuriem tajā brīdī bija vairāk nekā 10 tūkstoši latu, neiesniedza.

Aleksandrovam, savukārt, ir meita Madara Dirnēna, kura ir valdes locekle pavisam nesen izveidotā uzņēmumā "Re&Law Consultation", un tas ir īpašs ar to, ka jau paguvis nopirkt četras automašīnas.

Vienu ģimenes busiņu "Ford Transit Custom" un trīs ekskluzīvus sporta auto - divus "Range Rover" un vienu BMW, ar ko brauc pati Madara Dirnēna, kura ar to lielās ar to sociālajā tīklā "Facebook". Viens "Range Rover" redzams arī Brūkleņu ielas īpašumā.

Mašīnas ir jaunas, un kopējā to vērtība ir apmēram 250 tūkstoši eiro. Firmas "Re&Law Consultations" īpašnieki slēpjas aiz Kiprā reģistrēta uzņēmuma "Larkfold Commercial", ko Latvijā pārstāv kāda jauniete vārdā Eila Ķirse. Sociālajos tīklos rodama informācija, ka viņa nav kipriete, bet gan Madaras Dirnēnas draudzene un fitnesa trenere Jelgavā.

Aiz cita Kipras uzņēmuma "Hillgroup Alliance" paveras vesela nekustamo īpašumu impērija, kas acīmredzami saistīta ar Kaspara Aleksandrova meitu.

Proti, uzņēmumam "Hillgroup Alliance" pieder Dānijas reģistrētā kompānija, kurai savukārt Latvijā pieder firma ar nosaukumu "DanLat Investment". Šīs firmas īpašumā ir astoņi īpašumi - ekskluzīvi dzīvokļi, zemes gabali gan Rīgā, gan Dirnēnu dzimtajā vietā Jelgavā, gan arī Garkalnes novada "Sunīšos", kaimiņos Robijam Dirnēnam piederošajam īpašumam.

Šai kompānijai pieder arī grandiozā māja Brūkleņu ielā, kur dzīvo Kaspars Aleksandrovs, kā arī daļa no ēkas Rīgā, Ieriķu ielā 15, ko savukārt nomā Madaras Dirnēnas pārstāvētais uzņēmums "Re&Law Consultations".

Šai kompānijai pieder vēl arī firma ar nosaukumu "Skulte Real Estate", kuras juridiskā adrese ir Jelgavā, Celtnieku ielā un kurai, savukārt, īpašumu nebūt nav mazāk - vairāki zemes gabali Limbažu rajona Skultē, vēl citviet Latvijā, kā arī īpašumi Jūrmalā un pat māja Jomas ielā, atklāj "Aizliegtais paņēmiens".

Visi iepriekšminētie īpašumi ar dažu tūkstošu eiro lielu hipotēku ir ieķīlāti par labu bijušā finanšu policijas izmeklētāja brāļa meitai Madarai Dirnēnai. Kas nozīmē, kas bez viņas ziņas un akcepta tos nevar pārdot, atzīmē "Aizliegtais paņēmiens".

Kompānijai "DanLat Investments" ir izveidota arī mājaslapa un daļa īpašumu ir izlikti tirdzniecībā vai īrēšanai, un no tās daļēji var nojaust, kāda ir to vērtība, atzīmē raidījums. Piemēram, Limbažu novada "Lielkrogzemnieku" teritorija ar 110 apbūvējamām teritorijām tiek pārdota par vienu miljonu eiro. Zeme Ērgļos - par 100 tūkstošiem eiro. Savukārt dzīvoklis Rūpniecības ielā 260 kvadrātmetru platībā mēnesī tiek izīrēts par pusotru tūkstoti eiro.

Visu īpašumu iegādes darījumi notikuši pēdējo desmit gadu laikā. Un banku aizdevumi šajos darījumos nav izmantoti. Daudzi no tiem vairākkārt mainījuši īpašniekus.

Darījumos figurē Dirnēnu māte Lidija, kura tobrīd jau bija pensionāre, arī Kaspara Aleksandrova otrā sieva Sņežana, arī kāds Andrejs Andreičikovs, kurš ir uzņēmuma "Skulte Real Estate" valdes priekšsēdētājs un, iespējams, Dirnēnu kompanjons, vēsta "Aizliegtais paņēmiens".

Neviena no darījumos iesaistītām personām komentārus par to, kur ņemti līdzekļi automašīnu un nekustamo īpašumu iegādei, raidījumam nevēlējās sniegt.

Madara Dirnēna vien norādīja, ka par šādu interesi sūdzēsies citiem masu medijiem un tiesībsargājošās iestādēs, bet, kur viņas pārstāvēta firma "Re&Law Consultations" tikusi pie naudas, lai iegādātos ekskluzīvās automašīnas, tā arī neatbildēja, vēsta LTV.

Pēc "Aizliegtā paņēmiena" ziņām, Valsts ieņēmumu dienests šobrīd no visām darījumos iesaistītām personām pieprasījis ienākumu deklarācijas, aizdomās par to, ka viņu faktiskā izdevumu daļa krietni pārsniedz valstij reāli deklarētos ienākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!