Foto: AFP/Scanpix

Finanšu ministrija (FM) izsludinājusi konkursu uz VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) valdes priekšsēdētāja un trīs valdes locekļu amatiem, liecina informācija FM mājaslapā.

Konkursā uz VNĪ valdes priekšsēdētāja amatu pretendenti var pieteikties līdz 26. aprīlim.

Pretendentam uz VNĪ valdes priekšsēdētāja amatu jābūt vismaz trīs gadu pieredzei vairāku struktūrvienību vadībā lielā uz pakalpojumu sniegšanu orientētā uzņēmumā B2B segmentā, augstākajai izglītībai, vēlams MBA grāds, kā arī zināšanām finanšu vadības jautājumos.

Tāpat pretendentam jābūt labai izpratnei par korporatīvo pārvaldību un spējām to ieviest ikdienas darbībā, pierādāmai pārmaiņu vadības pieredzei, biznesa domāšanai, stratēģiskajai un analītiskai domāšanai un pierādāmai pieredzei mērķu uzstādīšanā un sasniegšanā.

No pretendenta uz VNĪ valdes priekšsēdētāja amatu tiek sagaidītas arī līderības un uzraudzības prasmes, pārliecināšanas, komunikācijas un sadarbības prasmes, spēja pieņemt lēmumus.

Pretendentam tiek prasītas arī labas angļu valodas zināšanas, valsts valodas zināšanas un nevainojama reputācija.

FM izsludinājusi arī konkursu uz VNĪ valdes locekļa klientu vadības jautājumos amatu ar pieteikšanās termiņu 26. aprīlī, konkursu uz VNĪ valdes locekļa nekustamo īpašumu attīstības jautājumos amatu ar pieteikšanās termiņu 26. aprīlī un konkursu uz VNĪ valdes locekļa administratīvajos jautājumos amatu ar pieteikšanās termiņu līdz 14. aprīlim.

Ziņots, ka 10. martā no amata atkāpās VNĪ vadītājs Mārtiņš Tols, kurš pēc abpusējas vienošanās lūdzis viņu ar 20. martu atbrīvot no amata pienākumiem.

Vienlaicīgi VNĪ padome pieņēma lēmumu izsludināt publisku atlases konkursu uz VNĪ valdes priekšsēdētāja, kā arī trīs valdes locekļu amatiem.

Diviem valdes locekļiem - Andrejam Milzarājam un Madarai Melnmatei-Savickai - šā gada aprīlī un augustā beigsies pilnvaru termiņi. Savukārt valdes locekle Līga Ermane, kura nesen bija iecelta šajā amatā, turpinās strādāt līdz savu pienākumu termiņa beigām.

Jaunajai VNĪ valdei būs jānodrošina uzņēmuma pārvaldības maiņa, lai sekmīgi izstrādātu un ieviestu uzņēmuma attīstības stratēģiju 2018. - 2022. gadam. Tāpat valdes pienākumos būs īstenot pārmaiņas, lai VNĪ kļūtu par modernu nekustamo īpašumu projektu attīstītāju, kā arī noteikt jaunos darbības standartus atbilstoši mūsdienu ekonomikas perspektīvām.

Patlaban VNĪ darbības pamatvirzieni ir jaunu valstiski nozīmīgu būvniecības projektu attīstīšana, valsts nekustamā īpašuma apsaimniekošana un atsavināšana. Saskaņā ar nesen apstiprinātajiem statūtiem turpmāk valdē darbosies valdes priekšsēdētājs un četri valdes locekļi.

Pretendentu atlases komisija jau tuvākajā laikā uzsāks darbu, lai atklātā konkursā izvēlētos piemērotākos pretendentus VNĪ valdei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!