Foto: F64

Lai izskaustu nozarē masveida nodokļa nemaksāšanu, Finanšu ministrija (FM) taksometru nozarē pieļauj iespēju ieviest jaunu kārtību: nodokļi nebūtu vis jāmaksā par nobrauktajiem kilometriem, bet ik gadu iekasētu konstantu maksu par vienu taksometru, vēsta LTV raidījums "Aizliegtais paņēmiens."

Kā raidījums ziņoja iepriekš, daudzas taksometru kompānijas šobrīd apiet pievienotās vērtības nodokļu (PVN) nomaksu, nelikumīgi griežot atpakaļ skaitītājus. Pēc aplēsēm, valsts tādā veidā budžeta neiegūst vairāk nekā četrus miljonus eiro.

Šobrīd Rīgā vien taksometru licences saņēmušas vairāk nekā 2500 automašīnu, savukārt pērn visa gada laikā PVN visa nozare samaksājusi vien pusmiljonu eiro, kas nozīmē, ka juridiski viens taksometrs dienā nobrauc ne vairāk kā četrus kilometrus.

FM parlamentārais sekretārs Arvils Ašaradens (V) norādīja, ka viena no idejām, kā izskaust negodīgos pasažieru pārvadātājus, varētu būt, – likt lietā mūsdienu tehnoloģijas, lai izsekotu un analizētu katra taksometra darbību. Līdzīgi tas notiekot jau Grieķijā, kur taksometros esošais dators pieslēgts satelītam, taču, ja nozares pārstāvji būs pret tehnoloģijām, tiks meklēta cita alternatīva.

"Piedāvāsim daudz vienkāršāku, bet brutālāku risinājumu... minimālā alga plus licence par vienu taksometru pašvaldībā, kaut tas neatbildīs kompleksajai nodokļu iemaksai," norādīja Ašeradens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!