Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis nosūtījis vēstuli bijušajiem AS "Parex banka" akcionāriem Valērijam Karginam un Viktoram Krasovickim ar aicinājumu piekrist "Parex bankas" pārņemšanas līguma jeb Ieguldījuma līguma publiskošanai.

Tas darīts, lai nodrošinātu iespēju publiskajā telpā sniegt objektīvu informāciju par "Parex bankas" pārņemšanu, informēja Finanšu ministrijā (FM).

Patlaban "Parex bankas" pārņemšanas līgums paredz, ka tā saturs ir stingri konfidenciāls, izņemot gadījumus, kad to nosaka likums, Latvijas valdības rīkojums vai jebkuri citi piemērojamie noteikumi. Lai nodrošinātu sabiedrību ar pilnīgu informāciju par "Parex bankas" pārņemšanu, FM pārstāvji uzskata, ka šo līgumu nepieciešams publiskot.

Kā ziņots, 2008.gada 10.novembrī tika parakstīts līgums par "Parex bankas" akciju kontrolpaketes pārņemšanu, ar kuru 51% bankas akciju tika nodotas valsts AS "Latvijas Hipotēku un zemes banka" īpašumā. Savukārt gada 2.decembrī tika panākta vienošanās grozīt līgumu, nosakot, ka bankas lielākie akcionāri valstij nodod visas viņu īpašumā esošās "Parex bankas" akcijas jeb 84,83% no bankas kapitāla.

Jau ziņots, ka ceturtdien tika parakstīts subordinētā aizdevuma līgums starp "Parex banku" un Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banku (ERAB). Šis līgums nodrošinās akciju pirkuma darījuma, ERAB ienākot "Parex bankā", noslēgšanu šā gada augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!