Foto: Publicitātes foto

Finanšu ministrijai (FM) un Veselības ministrijai (VM) nespējot nonākt pie vienota risinājuma saistībā ar Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas otrās kārtas būvniecību, vairāku Saeimas komisiju deputāti lūgs situāciju risināt valdībai kopumā, kā arī vērsīsies ar vēstuli Pasaules Bankā.

Sociālo un darba lietu komisija, Publisko izdevumu un revīzijas komisija, kā arī Sabiedrības veselības apakškomisija diskutēja par slimnīcas otrās kārtas būvniecību, iztaujājot gan VM, gan FM pārstāvjus.

Pēc diskusijām deputāti vienojās rakstīt vēstuli valdībai, kā arī Pasaules Bankai. Tāpat deputāti vienojās nākamnedēļ atkal doties uz Stradiņa slimnīcu.

Publisko izdevumu un revīzijas komisijas vadītājs Andris Bērziņš (ZZS) skaidroja, ka valdība tiks aicināta risināt situāciju ar būvniecību, proti, VM un FM ir dažādi viedokļi par iespējamiem turpmākajiem soļiem, tāpēc nepieciešams vienoties un rīkoties. Savukārt Pasaules Banka tiks aicināta pildīt līgumā paredzēto.

Proti, FM komisijas sēdē skaidroja, ka pašlaik nav izpildīts galvenais priekšnosacījums jebkādu Eiropas Savienības (ES) fondu līdzfinansētu investīciju veikšanai veselības sektorā konkrētajā programmā - nav Pasaules Bankas pētījuma rezultātu, nav attiecīga "kartējuma" un saskaņotas investīciju stratēģijas. Līdz ar to nepieciešams saņemt Pasaules Bankas vērtējumu par veselības jomas investīciju stratēģiju. Deputāti bija vienisprātis, ka sniegs atbalstu šī jautājuma risināšana, vēršoties Pasaules Bankā.

Tāpat FM pārstāvji komisiju sēdē atkārtoti pauda, ka slimnīcas otrās kārtas būvniecībai jāizsludina jauns iepirkums. Savukārt VM skaidroja, ka piedāvās vēl vienu risinājumu - būvprojekta izstrādi veikt esošajā līgumā, savukārt būvniecībai izsludināt jaunu iepirkumu.

Kā ziņots, deputāti arī iepriekš skatīja jautājumu par tālāko Stradiņa slimnīcas rekonstrukciju, uzdodot VM un FM sagatavot vienotu viedokli par Stradiņa slimnīcas tiesībām slēgt līgumu ar uzņēmējiem par tās jaunā korpusa 2.kārtas būvniecības projektu.

Attiecīgais jautājums tika skatīts, lai mazinātu risku, ka, neizpildot nosacījumus, Latvija zaudē projektam paredzētos ES finanšu līdzekļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!