Otrdien, 14.oktobrī, Ādažos noslēgusies svinīgā ASV 1.kavalērijas divīzijas 1. brigādes kaujas vienības "Ironhorse" karavīru sagaidīšanas ceremonija, portālu "Delfi" informēja Aizsardzības ministrija.

Ceremonijā piedalījušies Sauszemes spēku kājnieku brigādes komandieris pulkvedis Mārtiņš Liberts, ASV 1.kavalērijas divīzijas 1. brigādes kaujas vienības "Ironhorse" komandieris pulkvedis Džons Di Džambatista un ASV, Latvijas un Norvēģijas karavīri.

Pēc svinīgās ceremonijas klātesošie vēroja bruņutehnikas paraugdemonstrējumus, kuros piedalījās "Abrams" tanki un "Bradley" bruņumašīnas.

"Mēs novērtējam sabiedroto izrādīto atbalstu, kas demonstrē NATO klātesamību reģionā. Esmu pārliecināts, ka kopīgo treniņu laikā karavīri ne tikai uzlabos savietojamību, bet arī iepazīs mūsu sabiedrotos un gūs lielāku izpratni par sabiedroto valstu kultūru," sacīja Sauszemes spēku kājnieku brigādes komandieris pulkvedis Mārtiņš Liberts.

Ādažos sagaidītie divīzijas karavīri nomainīs ASV gaisa desantniekus no kājnieku brigādes - 1. ASV vienības, kas Latvijā uzturējās kopš aprīļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!