Sestdien, 13. augustā, Aglonā ieradās lielākā daļa svētceļnieku, kuri ceļu uz baziliku mēroja kājām un velosipēdiem, portālu "Delfi" informē Latvijas Romas Katoļu Baznīcas Informācijas centrs.

Aglonas bazilika laukumā viena pēc otras ienāca grupas no Rīgas, Jelgavas, Liepājas, Daugavpils, Rēzeknes, Siguldas, Krāslavas, Gulbenes, Tukuma, Barkavas, Jēkabpils, Bebrenes, Bruknas, Rozentovas, Baltinavas, Balviem un citām pilsētām. Starp viņiem bija gan tādi, kas visas mantas nesa uz saviem pleciem, gan ģimenes ar bērniem, kā arī cilvēki ar invaliditāti.

Sestdien pulksten 22.00 svētceļnieki pulcēsies uz lūgšanu nakti, ko ievadīs Tezē lūgšana. Tam sekos svētceļnieku liecības, lūgšanas, pusnakts Svētā Mise un dziesmas.

Svētdien, 14. augustā, pulksten 12.00 bazilikas sakrālajā laukumā notiks Svētā Mise. Savukārt pulksten 19.00 – Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētku Svētā Mise. Pulksten 22 notiks tradicionālais Tautas Krustaceļš, kam pusnaktī sekos dievkalpojums.

Galvenā Svētā Mise notiks pirmdien, 15. augustā, pulksten 12.00. Tajā klātesošos uzrunās apustuliskais nuncijs Baltijas valstīs Pedro Lopess Kintana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!