Foto: Saeimas administrācija
Ar vairākiem pasākumiem 8. maijā Latvijā tika pieminētas Otrā pasaules kara beigas un godināti kritušie. Piemiņas vietās Salaspils memoriālā, Rīgas Brāļu kapos, dievkalpojumā Doma baznīcā un citviet klāt bija arī valsts augstākās amatpersonas.

Ziedu nolikšanas ceremonija notiks Rīgas Brāļu kapos. Šajā pasākumā piedalījās vairākas valsts augstākās amatpersonas, tostarp premjerministrs, Valsts prezidents Raimonds Vējonis un Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

Jau ziņos, ka piemiņas pasākumā Salaspils memoriālā klāt bija Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS), kurš savā runā aicināja aicināja nepieļaut naida un kara šausmu atkārtošanos.

"Katram ir jābūt drosmīgam un godprātīgam, lai vērstos pret tiem, kas nievā demokrātiju, kas pārkāpj cilvēktiesības un piesmej likumu varu. Mums stingri jāiestājas par Eiropas pamatvērtībām, kas ir mūsu valsts un tautas nākotnes stūrakmens," sacīja Ministru prezidents.

Savukārt Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece devās uz Otrajā pasaules karā kritušo piemiņas pasākumā Lestenes Brāļu kapos, kur tika iesvētītas kapavietas 236 latviešu karavīriem, kuri krituši Krievijā, Pleskavas apgabalā. Viņu mirstīgās atliekas šogad pārapbedītas Lestenē.

"Mēs skaidri un gaiši pasakām pasaulei, ka godināsim ikvienu kritušo latviešu karavīru, lai kurā frontes pusē tas arī būtu karojis. Jo viņš ir daļa mūsu tautas. Daļa no Latvijas. Un mēs savus karavīrus vērtējam ļoti augstu," savā runā uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!