Foto: F64

Valsts prezidents Raimonds Vējonis kopā ar vairākām valsts augstākajām amatpersonām un militāro spēku pārstāvjiem piedalījās svinīgajā ziedu nolikšanas ceremonijā Rīgas Brāļu kapos, godinot Otrā pasaules kara upuru piemiņu.

Ceremonijā piedalījās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK), premjerministrs Māris Kučinskis (ZZS), kā arī Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) un Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V). Līdzās politiķiem soļoja arī Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.

Klātesošo vidū bija arī vairāki Saeimas un Rīgas domes deputāti. Ceremonijā piedalījās pilsētas mērs Nils Ušakovs (S) un viņa partijas biedri Maksims Tolstojs un Sandris Bergmanis. Tāpat no Rīgas domes deputātiem bija ieradusies deputāte Anna Vladova (S).

Saeimas deputātu vidū varēja manīt Hosamu Abu Meri (V), Gunāru Kūtri (NSL), Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītāja Inese Lībiņa-Egnere (V) un citi.

Ceremonijas muzikālo pavadījumu nodrošināja NBS orķestris. Tāpat pasākumā piedalījās zemessargi un NATO sabiedroto pārstāvji.

Pēc ziedu nolikšanas prezidents kopā ar premjerministru, Saeimas priekšsēdētāju un Aizsardzības ministru devās iestādīt katrs pa vienam ozolam. Vēlāk pāris pateicības vārdu teica arī slavenā latviešu aktiera un Latvijas brīvvalsts robežsarga Ēvalda Valtera dzīvesbiedre Vera Valtere-Gribača.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!