Foto: DELFI
Šovasar vērienīgus remontus piedzīvo Brīvības iela un šo remontdarbu dēļ ir noteikta virkne ierobežojumu, kā arī pamatīgi apgrūtināta satiksme, liekot gan transportlīdzekļu vadītājiem, gan gājējiem laiku pa laikam veltīt kritiskus vārdus pašvaldības rīcībai šo darbu organizēšanā.

Iepriekš sašutumu par satiksmes plūsmas organizāciju remontu laikā neslēpa arī sociālo tīklu lietotāji. Pēc šo atziņu uzklausīšanas Rīgas dome brīdināja, ka var sagaidīt īslaicīgas pārvietošanās neērtības šķembu ieklāšanas un sablīvēšanas laikā.

Jau vēstīts, ka šonedēļ AS "Rīgas siltums" paziņoja, ka sāk apjomīgus siltumtīklu rekonstrukcijas darbus Brīvības ielā - no Lāčplēša ielas līdz Bruņinieku ielai. Kopumā tiks rekonstruēti siltumtīkli 422 metru garumā. Siltumtīklu rekonstrukciju plānots pabeigt oktobrī.

Remontdarbu laikā tiks nodrošināta autotransporta kustība abos virzienos, tomēr tā būs apgrūtināta un var veidoties auto sastrēgumi, iepriekš tika teikts "Rīgas siltuma" paziņojumā medijiem.

Vēl pirms tam tika sākta Brīvības ielas seguma atjaunošana.

Autotransporta direkcija vēstīja, ka remontdarbu dēļ līdz pat septembrim iespējama kavēšanās starppilsētu un vietējās nozīmes autobusu kustībā no un uz Rīgu.

Izmaiņas varētu skart ap 400 maršrutu virzienā no Rīgas uz Valmieru, Cēsīm, Siguldu, Madonu, Ādažiem, Vangažiem, Mālpili un citām apdzīvotām vietām Rīgas un Vidzemes plānošanas reģionā un otrādi.

Direkcija aicināja pasažierus būt saprotošiem un jautājumu gadījumā sazināties ar attiecīgo pasažieru pārvadātāju.

Brīvības ielas ceļa seguma atjaunošanas darbu dēļ satiksmes dalībniekiem jārēķinās ar būtiskiem apgrūtinājumiem un pat slēgtu satiksmi atsevišķos ielas posmos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!