Foto: LETA

Trešdien, 14. novembrī, pulksten 10 Veselības ministrijā (VM) veselības ministre Anda Čakša (ZZS) parakstīja starpnozaru sadarbības memorandu par ēnu ekonomikas apkarošanu veselības nozarē, informēja ministrijas pārstāve Anna Strapcāne.

Strapcāne norādīja, ka VM un tās padotības iestādes, Valsts ieņēmumu dienests, Latvijas Lielo slimnīcu asociācija, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, Veselības aprūpes darba devēju asociācija, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs un Valsts policija ir vienojušās par veicamajiem uzdevumiem turpmākajos gados, lai mazinātu ēnu ekonomiku un korupcijas riskus veselības aprūpē.

Sadarbība memorands paredz iestāžu apņēmību kopīgi informēt un izglītot sabiedrību par ēnu ekonomiku un korupciju veselības aprūpē, efektīvi apmainīties ar informāciju un nodrošināt uzraudzību, mudināt iedzīvotājus ziņot par iespējamiem pārkāpumiem veselības aprūpes jomā un ziņošanu procesu padarīt skaidru un saprotamu, kā arī uzlabot sadarbību ar pašvaldībām, veicinot informācijas apmaiņu nereģistrētās saimnieciskās darbības apkarošanai.

Tāpat iecerēti vairāki pasākumi, lai nodrošinātu darījumu apliecinošo dokumentu izsniegšanu par visiem veselības aprūpes pakalpojumiem, kas tiek sniegti ārstniecības iestādēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!