Otrdien, 23.decembrī, plkst. 17 noslēdzās pirms sešām diennaktīm aizsāktais labdarības maratons "Dod pieci!", kas Latvijas senioru atbalstam notika īpaši izveidotā studijā Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas laukumā.

Maratona laikā, trīs "Pieci.lv" dīdžejiem spēlējot par klausītāju ziedojumiem izvēlētas dziesmas, ir saziedoti vairāk nekā 64 460 eiro – ar labdarības organizācijas "Ziedot.lv" un reģionālo biedrību palīdzību tā tiks sadalīta, lai svētkos iepriecinātu vairāk nekā 5207 vientuļus un trūcīgus seniorus visā Latvijā.

Noslēdzošajā maratona dienā pie Pieci.lv dīdžejiem – Toma Grēviņa, Magnusa Eriņa un Kaspara Mauriņa – viesojās leģendārais radio diktors un sporta spēļu komentētājs Gunārs Jākobsons, ar uzstāšanos iepriecināja Dons un grupa "Prāta Vētra". Pēc tam, kad dīdžeji piedzīvoja atkārtotu svēršanos, lai pārliecinātos par svara izmaiņām, kādas radīja tikai augļu un dārzeņu kokteiļu lietošana sešu dienu garumā, mūziķis Renārs Kaupers atslēdza 17.decembra pēcpusdienā aizslēgtās stikla studijas durvis.

Atbalstot "Dod pieci!" mērķus, kopš 17.decembra stikla studijā ir viesojušās daudzas zināmas personības: mūziķi Goran Gora, Arstarulsmirus, pavārs Mārtiņš Sirmais, Renārs Zeltiņš, operdziedātāja Elīna Šimkus, dziedātāji Aija Andrejeva , Linda Leen, Lauris Reiniks , Ralfs Eilands, Valters Pūce, režisors Varis Brasla, pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs, mediju eksperts Artūrs Mednis, maratonu organizators Aigars Nords, aktrises Rēzija Kalniņa un Helga Dancberga, aktieri Aldis Siliņš, Gundars Silakaktiņš, Lauris Subatnieks un Andris Bulis, grupas "Astro'n'out", "Instrumenti", "Musiqq", "PER" , "Triānas Parks", "Carnival Youth" un daudzi citi, pat pasaulē zināmākā igauņu grupa "Evert & Two Dragons" ciemojās stikla studijā.

Savukārt katru vakaru pēc plkst. 21 studijā ieradās slepenie nakts viesi, par kuriem trīs dīdžeji uzzināja tikai tikšanās brīdī. Tā par sarunām, jokiem un atraktīvām izdarībām nakts garumā kopā ar Grēviņu, Eriņu un Mauriņu parūpējās Gacho , grupa "Transleiteri", aktrise Dārta Daneviča, autosportists Krišjānis Caune, jaunās paaudzes kino režisors Rūdolfs Mings, " Comedy Latvia" un Viesturs Dūle .

Par vienu no aizkustinošākajiem brīžiem maratona laikā kļuvis 555 eiro liels ziedojums pēdējā maratona dienā, kad kāds ziedotājs izvēlējās Raimonda Paula un Jāņa Petera dziesmu "Manai dzimtenei". Otras "dārgākās" dziesmas titulu ieguvusi "Penguin Cafe Orchestra" izpildītā "Air à Danser", par tās spēlēšanu radio ēterā ziedojot 500 eiro. Arī citi klausītāji ir bijuši nesavtīgi, jo izvēlējušies dziesmas par 20, 30, 50, 100 un 200 eiro.

"Pieci.lv" vadītājs Kārlis Dagilis stāsta par aizvadīto maratonu: "Šajās sešās dienās, pateicoties klausītāju ziedojumiem, "Latvijas Radio 5" tika uzburts svētku brīnums. Skanēja mūzika, kuru klausītāji izvēlējās ar savu sirdsbalsi – ar ziedojumiem varēsim iepriecināt svētkos tūkstošiem senioru. Tomēr būtiskākais, esam kaut nedaudz atgādinājuši, ka mums ir jāciena cilvēki, kuri ir palīdzējuši uzcelt šo valsti – neatkarīgi no tautības un profesijas. Nākamgad turpinot "Dod pieci!" maratonu, centīsimies iekustināt sabiedrību uz labiem darbiem vēl vairāk."

Maratonā katru dienu notika "Laimes aka", kurā starp visiem ziedotājiem tika izlozētas studijas viesu līdzpaņemtas personīgās lietas. Tā dažādi ziedotāji savā īpašumā ieguva Renāra Kaupera cepuri, Jāņa Skuteļa gleznu "Feik Purvītis", Agneses Rakovskas jaku, Aleksandra Samoilova volejbola kreklu, Artūra Medņa rokas pulksteni, komandas "VEF Rīga" basketbola bumbu ar autogrāfiem, Agneses Kleinas, Otto Ozola un Signes Meirānes grāmatas, kā arī citu viesu vērtīgās balvas.

Labdarības organizācija Ziedot.lv ar 49 reģionālo biedrību palīdzību EUR 64 460 lielo summu palīdzēs sadalīt starp apzinātajiem vairāk nekā 5207 senioriem visā Latvijā. Seniori svētkos saņems paciņas 10 eiro vērtībā, kurās būs gan kafija un medus, gan dažādi kārumi, kurus sirmgalvji ikdienā nevar atļauties. Tā kā sabiedrība ir saziedojusi daudz vairāk nekā cerēts, tad dāvanu paciņas nonāks arī pie citiem sirmgalvjiem.

Arī pēc "Dod pieci!" maratona noslēguma joprojām varēs palīdzēt portālā Ziedot.lv – zvanot uz ziedojumu tālruni 9006 7005 (maksa par zvanu – 1,42 eiro) vai ar tiešsaistes ziedojumiem mājaslapā ziedot.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!