Foto: Latvijas armija
Ādažu bāzē pirmdien, 19.janvārī, svinīgā ceremonijā sagaidīja 170 dragūnus - ASV Armijas Vācijā izvietotā 2.kavalērijas pulka karavīrus, kuri operācijas "Atlantic Resolve" ietvaros ir ieradušies Latvijā, vēsta militāro ziņu portāls "Sargs.lv".

Sagaidīšanas ceremonijā piedalījās ASV Armijas Eiropā komandieris ģenerālleitnants Frederiks Bens Hodžs, aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube.

"Tikai grūtos brīžos mēs uzzinām, kas ir mūsu īstie draugi, un ASV pagājušajā gadā ir demonstrējusi gan uzticamību NATO vērtībām, gan draudzību, kas tiek augstu vērtēta Latvijā. Šajos sarežģītajos, mainīgajos drošības apstākļos sabiedroto valstu vienotība un solidaritāte ir nozīmīgāka nekā jebkad agrāk," sacīja aizsardzības ministrs Vējonis.

Jau vēstīts, ka šīs rotācijas pirmā grupa Latvijā ieradās jau pērnā gada beigās, lai plānotu pamatsastāva ierašanos, kas sākās 8.janvārī, kad ar lidmašīnu Latvijā ieradās aptuveni 30 karavīru grupa, kuras uzdevums bija nodrošināt gan pamatsastāva, gan militārās tehnikas uzņemšanu.

Pēc Krievijas veiktās Krimas aneksijas pērna gada pavasarī un agresijas Ukrainas austrumos ASV ir uzsākusi operāciju "Atlantic Resolve" – tā ir mācību operācija Baltijas valstīs un Polijā. Tās mērķis ir apliecināt Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas iedzīvotājiem, ka alianse viņus aizstāvēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!