Foto: Publicitātes attēli

Gaujas Nacionālajā parkā ūdens tūrisma apmetnē "Jāņarāmis" pie Cēsīm izmestas kāda lietoto apģērbu veikala vai ģimenes ilgi krātās nevajadzīgās lietas – veci apavi, drēbes un citas nolietotas mantas, portālu "Delfi" informēja Dabas aizsardzības pārvaldē (DAP).

DAP ik gadu atkritumu savākšanai un izvešanai no īpaši aizsargājamām teritorijām visā Latvijā tērē vairāk nekā 15 000 eiro. Rezultātā šie līdzekļi netiek ieguldīti daudz būtiskākos biotopu atjaunošanas darbos, lai saglabātu dabas daudzveidību arī turpmākajām paaudzēm, vai arī jaunu infrastruktūras objektu izveidē, nodrošinot to brīvu pieejamību ikvienam, uzsver DAP.

Pārvalde aicina apmeklētājus doties dabā ar izpratni, izbaudīt dabas vērtības gan aktīvai atpūtai, gan relaksācijai, tomēr aiz sevis dabā neatstāt atkritumus un saudzīgi izturēties pret labiekārtotajām vietām.

DAP apsaimnieko plašu tūrisma infrastruktūras tīklu un objektus visā Latvijā, nodrošinot pieejamību dažādiem dabas objektiem. Šis nav pirmais gadījums, kad neapzinīgi vietējie iedzīvotāji atved uz tūrisma objektiem savus sadzīves, dārza, ballīšu un pat celtniecības atkritumus.

Par dabā atstātajiem atkritumiem DAP aicina ziņot mobilā lietotnē "Vides SOS", kā arī aktīvi vērsties pret dabas piesārņotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!