Foto: LETA

Sestdien Rīgā un citās Latvijas pilsētās turpinājās desmitgades svinības kopš Latvija pievienojās Ziemeļatlantijas līguma organizācijai (NATO).

Rīgā, Daugavgrīvā, iedzīvotāji varēja apmeklēt jaunos patruļkuģus "Skrunda", "Cēsis", "Viesīte" un "Jelgava", kā arī štāba un apgādes kuģi "Varonis". Savukārt pie Brīvības pieminekļa notika svinīgs pasākums ar valsts augstāko amatpersonu un Nacionālo bruņoto spēku vadības piedalīšanos. Pasākumā uzrunas teica Valsts prezidents Andris Bērziņš un aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS), notika svinīgā Godasardzes maiņa, kā arī Nacionālo bruņoto spēku orķestra uzstāšanās un Godasardzes rotas defilē priekšnesumi.

Pirmdien, 31.martā, plkst.9 visās bruņoto spēku vienībās svinīgi tiks pacelts NATO karogs.

Jau vēstīts, ka 2004.gada 29.martā, Latvija iestājās NATO, tādējādi piepildīdama vienu no valsts deviņdesmito gadu sākumā uzstādītajiem ārpolitikas mērķiem. Iestāšanās NATO bija un ir fundamentāls valsts drošības garants, ņemot vērā, ka Vašingtonas līguma 5.pants paredz - bruņots uzbrukums vienai vai vairākām alianses dalībvalstīm nozīmē uzbrukumu arī pārējām dalībvalstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!