Foto: Latvijas armija
Piektdien, 27.martā, vingrinājumā "Summer Shield XII" nodarbībās karavīri veica šaušanas uzdevumus, izmantojot haubices un mīnmetējus, vēsta Nacionālie bruņotie spēki.

Mičiganas Nacionālās gvardes karavīri un ASV 1.kavalērijas pulka karavīri šāva ar haubicēm, Kaujas atbalsta bataljona karavīri un Zemessardzes 34.bataljona karavīri un zemessargi šāva ar mīnmetējiem, ASV karavīri sniedza uguns atbalstu no mīnmetējiem uz "Stryker" bruņumašīnām.

27.martā vingrinājumu "Summer Shield XII" apmeklēja ASV armijas Eiropā komandieris ģenerālleitnants Frederiks Bens Hodžs, kurš vēroja nodarbību ar haubicēm un tikās ar karavīriem.

Jau vēstīts, ka no 22. līdz 31martam Ādažu poligonā norisinās Latvijas sadarbībā ar ASV vadītais starptautiskais kaujas atbalsta speciālistu un vienību apmācības vingrinājums "Operation Summer Shield XII".

Gadskārtējais vingrinājums ir apvienotās sauszemes, gaisa un jūras spēku mācības, kurās piedalās bruņoto spēku vienības no Latvijas, Lietuvas, ASV, Vācijas, Luksemburgas un Kanādas, kopumā – vairāk nekā 1100 karavīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!