Foto: LETA

Rīgā ceturtdien notikusi NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra jaunās ēkas atklāšanas ceremonija.

Ceremonijā piedalījās Latvijas prezidents Raimonds Vējonis un Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite, Igaunijas ārlietu ministre Marina Kaljuranda, ASV senatori Džons Makkeins un Šeldons Vaithauss, kā arī citas augstas Latvijas un ārvalstu amatpersonas.

Vēstīts, ka ceturtdien un piektdien Rīgā notiek augsta līmeņa NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra (NATO "StratCom" COE) konference, kurā tiek runāts par naidīgo propagandu, sociālo mediju lomu un hibrīdkaru.

Divas dienas Nacionālajā bibliotēkā notiekošajā konferencē "Riga StratCom Dialogue: Perception Matters" tiek prezentēti pēdējā gada laikā veikto "StratCom" pētījumu rezultāti.

Pētījumos apskatītas tēmas no NATO pretinieku pielietotajām propagandas metodēm līdz sociālo mediju izmantošanai par ieročiem mūsdienu konfliktos. Tāpat apskatīts jautājums, kā identificēt pirmās pret NATO dalībvalsti vai organizāciju vērstā hibrīdkara pazīmes, un kā tām efektīvi pretoties.

Konferencē diskutēs arī par NATO operācijas Afganistānā gūto pieredzi komunikācijas jomā, kā arī kādas komunikācijas metodes izmanto grupējums "Islāma valsts", lai izplatītu propagandu un rekrutētu jaunus atbalstītājus.

"Šī būs pirmā mūsu rīkotā augsta līmeņa konference par stratēģisko komunikāciju. Es ceru, ka tā izveidosies par labu tradīciju arī nākotnē, lai diskutētu un dalītos ar zināšanām šajā NATO dalībvalstīm un partnervalstīm tik nozīmīgajā jomā," norāda centra direktors Jānis Kārkliņš.

NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centru 2014. gada jūlijā izveidoja Latvija, Igaunija, Lietuva, Vācija, Itālija, Polija un Lielbritānija. 2014. gada septembrī Rīgā bāzētais centrs ieguva NATO akreditāciju. Centra uzdevums ir pētīt komunikācijas tendences, lai sniegtu praktiskus padomus NATO.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!