Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Otrdien, 28.jūlijā, Valsts prezidents Raimonds Vējonis apsveica Lidiju Lasmani 90.gadadienā, uzsverot, ka viņa ir izcils piemērs, kā cauri ļoti grūtiem laikiem var saglabāt patriotismu un mīlestību pret savu zemi, portāls "Delfi" uzzināja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienestā.

Tikšanās laikā, vēlot veselību un izturību arī turpmāk, Valsts prezidents pateicās Lasmanei par pozitīvismu, kas caurvij visu viņas dzīves gājumu un visu viņas teikto.  Lasmane pauda pārliecību, ka lielākā daļa Latvijas cilvēku mīl šo zemi, ko, viņasprāt, apliecina valsts lielie notikumi, kuru laikā visspilgtāk izpaužas mūsu kopība.

Sarunā Vējonis un Lasmane bija vienisprātis, ka tieši labā griba un vēlme palīdzēt savai zemei ir būtiskākais, lai paveiktu lielas lietas.


Lasmane arī dalījās pārdomās par savu dzīves ceļu, kā arī pauda satraukumu par atsevišķiem jautājumiem, īpaši izceļot jautājumu par cilvēkiem, kuri labprātīgi dodas prom no Latvijas labākas dzīves meklējumos. Valsts prezidents atzina, ka tas ir process, kam jāmeklē risinājumi, veicinot valsts attīstību un piedāvājot konkurētspējīgus dzīves apstākļus.

Lasmane, stāstot par jaunībā pieredzēto, uzsvēra, cik rūgti izjutusi Latvijas brīvvalsts laikā paveiktā un uzceltā sagraušanu. Runājot par šī brīža situāciju, viņa uzsvēra, ka Latvijas tauta vēlējās savu valsti un to ir ieguvusi. Tas, viņasprāt, ir pierādījums, ka bez ideāliem dzīvot nedrīkst. "Manas laimīgās dienas bija barikāžu laiks, kurā piedzīvotais un redzētais manī radīja patiesu laimes sajūtu," sacīja jubilāre.

Sarunas noslēgumā abas puses bija vienisprātis: Latvijai nekad nav gājis tik labi, kā šodien. Beidzot valstī notiekošais ir no mums pašiem atkarīgs un mēs paši lemjam par sevi. Lasmane piebilda, ka viņai īpašs prieks  par to, ka latviešos joprojām vitāli dzīva ir labestība, kas palīdzēs veidot savu valsti par vietu ko mīlam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!