Foto: Latvijas armija
Ceturtdien, 26.februārī, vairāk nekā 50 karavīru no Latvijas, ASV un Kanādas trenējās veikt uzdevumu, kas trenē prasmes izdzīvot pēc ielūšanas ledū, informē militāro ziņu portāls "Sargs.lv".

Uzdevumu vērot bija ieradušies arī aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube.

No 21. līdz 27.februārim Ādažu poligonā norisinās mācības "Ziema", kurās karavīri pilda uzdevumus, kas saistīti ar topogrāfiju un orientēšanos apvidū, ekipējuma un ieroču apkopi, kā arī medicīniskās palīdzības sniegšanu ziemas apstākļos un kaujas šaušanu.

Pēc mācību "Ziema" uzdevuma apmeklējuma aizsardzības ministrs Vējonis un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Graube apmeklēja ASV 2.kavalērijas pulka "Hammer 6" paraugdemonstrāciju ar "Stryker" bruņumašīnām.

Mācību "Ziema" mērķis ir veikt zināšanu un iemaņu apmaiņu, apmācot Sauszemes spēku kājnieku brigādes un sabiedroto valstu karavīrus izdzīvot un veikt dienesta uzdevumus ziemas apstākļos, izmantojot esošo ekipējumu.

Tajās piedalās Latvijas bruņoto spēku karavīri, ASV 2.kavalērijas pulka karavīri, kas operācijas "Atlantic Resolve" uzturas Latvijā, kā arī Kanādas bruņoto spēku karavīri, kas, pastiprinot alianses klātbūtni alianses austrumos, pašreiz ir izvietoti Polijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!