Foto: Valsts kanceleja
Ceturtdien vizītē pie premjerministra Māra Kučinska (ZZS) ieradās Ķīnas Tautu pārstāvju sapulces Pastāvīgas komitejas priekšsēdētājs Džans Dedzjans, portālu "Delfi" informēja valdībā.

Sarunā ar Dedzjanu Ministru prezidents uzsvēris, ka Latvija atbalsta Ķīnas "Vienas joslas viena ceļa" memorandu un "Triju jūru iniciatīvu". Valsts ir gatava tajās iesaistīties, piedāvājot efektīvu, prognozējamu un drošu ražošanas, tirdzniecības un loģistikas platformu.

Amatpersonas apspriedušas abu valstu sadarbību, īpaši ekonomisko attiecību jomā un bijušas vienisprātis, ka ir labs pamats ekonomisko sadarbību paplašināt, uzsverot transporta un loģistikas jomu, kā arī Latvijas ostu stratēģiski izdevīgo atrašanās vietu.

Kā perspektīvākās jomas, kurās Latvijai un Ķīnai būtu iespējams sadarboties, Kučinskis minējis dzelzceļa projektu "Rail Baltica", aviokompāniju "airBaltic", kā arī infrastruktūras attīstības iespējas Latvijas ostās un lidostā "Rīga". Tāpat tika uzsvērtas iespējas sadarboties izglītības un zinātnes jomās.

Abas amatpersonas bija vienisprātis, ka veiksmīgi attīstās tirdzniecība starp Latviju un Ķīnu, turklāt Latvijas produktiem ir lielas perspektīvas Ķīnas tirgū. Pērn Latvijas preču eksports uz Ķīnu pieauga par 8,5%. Starp visiem Latvijas ārējās tirdzniecības partneriem Ķīna ierindojas 11. vietā, portālu "Delfi" informēja valdībā.

Runājot par Latvijas un Ķīnas sadarbību sporta jomā, Kučinskis aicināja Ķīnu aktīvi izmantot Latvijas sporta infrastruktūru, lai gatavotos startiem bobslejā, skeletonā un kamaniņu sportā.

Vizītes noslēgumā Dedzjans uzaicinājis Kučinski apmeklēt Ķīnu.

Vēstīts, ka trešdien divu dienu ilgā oficiālā vizītē Latvijā ieradies Visķīnas Tautas kongresa priekšsēdētājs Džans Dedzjans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!