Foto: Publicitātes attēli
Ceturtdien, 2. jūnijā, atklājot īpaši veidotu Latvijas labāko karikatūristu izstādi "Patiesība ir jokā", Sarunu festivāls "Lampa" izziņojis šī gada festivāla programmu.

Festivālā, 1. – 2. jūlijā Cēsu pils parkā, divu dienu garumā būs klausāmi un skatāmi teju 150 pasākumi, dažādos to formātos un par visdažādākajām tēmām, ko rīkos vairāk kā 80 organizācijas. Festivāla mērķis ir stiprināt demokrātijas, diskusiju un cieņpilnu sarunu kultūru Latvijā.

Karikatūru izstāde un programma tika atklāta Miera ielā 18 – vienā no septiņiem izstādes namiem, kuru logus līdz pat festivāla sākumam izgaismos mākslinieku karikatūras.

Izstādē piedalās mākslinieki Māris Subačs, Māris Bišofs, Aivars Vilipsons, Harijs Grundmanis, Gatis Šļūka, Dāvis Andersons un Maija Kurševa. Izstāde rīkota sadarbībā ar kustību “Free Riga”, un to var apskatīt pie Rīgas tukšo namu fasādēm Gogoļa ielā 4/6, Miera ielā 18, Dzirnavu ielā 30, Puškina ielā 11, Bruņinieku ielā 2, Zundas dārzā un Durbes ielā.

Festivāla teritorijā ir plānotas sešas skatuves un 12 dažādas teltis, kur notiks darbnīcas, debates, spēles, diskusijas, laikmetīgā teātra izrādes un intelektuālas izklaides. Sarunas varēs turpināt telšu pilsētiņā.

Kā uzsver festivāla organizatori, būtiski, ka festivāls aptver gan Latvijas reģionālo mērogu, aicinot dalībniekus, piemēram, uz Latgales telti, kur divu dienu garumā varēs uzzināt par visu to, ar ko lepojas latgalieši, gan arī starptautisko mērogu, jo festivālu apmeklēs vairāki Ziemeļvalstu pilsētu mēri, kuri kopā ar Latvijas pašvaldību vadītājiem diskutēs par to, kā izskatīsies nākotnes pilsēta mūsu ģeogrāfiskajā reģionā.

“Pasākumu piedāvājums šogad fantastiski plašs un izaicinošs, taču starp maniem favorītiem noteikti ir biedrības “Resursu centra sievietēm MARTA” rīkotā dokumentālā izrāde “Septiņi”, kas apkopo septiņu sieviešu likteņstāstus, stāstot par sociāli būtiskām tēmām mākslas valodā. Aktieru lomās iejutīsies dažādi sabiedrības līderi. Esmu droša, ka uz "Lampu" vērts doties arī tiem, kurus interesē visa veida izglītība – būs iespēja iedziļināties, diskutēt un vērtēt, ieklausoties gan Latvijas, gan Somijas ekspertu viedoklī. Prieks par to, ka padomāts arī par mazākajiem apmeklētājiem un izveidota plaša programma bērniem miniLAMPA, kas droši ļauj uz festivālu līdzi ņemt bērnus,” stāsta LTV kultūras ziņu žurnāliste un biedrības "Ascendum" valdes locekle Eva Ikstena, kura šogad piekrita būt žūrijas komisijas locekle, vērtējot vairāk kā 100 saņemtos pieteikumus festivālam.

Ar izstādes karti un festivāla pilno programmu iespējams iepazīties šeit. Ieeja izstādē un festivālā ir bez maksas. Tāpat bez maksas būs iespēja palikt festivāla telšu pilsētiņā, kas atradīsies blakus Cēsu pils parkam.

Festivāla pamatlicēji un galvenie atbalstītāji ir fonds atvērtai sabiedrībai "DOTS" un “Swedbank”. Festivālam mājvietu un atbalstu sniedz Cēsu novada pašvaldība. Festivālu rīko "DOTS", reklāmas aģentūra “Armadillo”, komunikācijas vadības aģentūra “Deep White” un pasākumu aģentūra “Chocolate Events”.

Festivāla norisi arī atbalsta Borisa un Ināras Teterevu fonds, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Britu Padome, ASV vēstniecība Latvijā, Konrāda Adenauera fonds un zvērinātu advokātu birojs “Kļaviņš Ellex”. Oficiālais festivāla mediju partneris ir portāls "Delfi.lv". Informatīvo atbalstu sniedz arī žurnāls "Ir", informācijas aģentūra LETA un "Draugiem.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!