Foto: Aizsardzības ministrija

Svētdien Rīgas ostā nogādāta Spānijas bruņoto spēku tehnika, tostarp tanki "Leopard", kājnieku kaujas mašīnas "Pizarro", atbalsta tehnika, kā arī inženieru un loģistikas tehnika, informē Aizsardzības ministrijā.

Savukārt vairāk nekā 300 Spānijas karavīru ieradušies Latvijā jau 9. jūnijā.

Bruņoto spēku tehnika svētdien un pirmdien tiks nogādāta uz Ādažu bāzi, kur Spānijas kontingenta karavīri pildīs dienesta pienākumus NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā.

2016. gada 8. jūlijā NATO samitā Varšavā NATO valstu un valdību vadītāji apstiprināja vienošanos ar daudznacionālo bataljona līmeņa kaujas grupu izvietošanu Igaunijā, Latvijā, Lietuvā un Polijā. Kaujas grupu izveides un izvietošanas mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību, nodrošināt stabilitāti un novērst jebkādu konfliktu, sūtot skaidru signālu – NATO ir vienota.

NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupu vada Kanāda, un to veido vairāk nekā 1000 karavīru no Albānijas, Itālijas, Kanādas, Polijas, Slovēnijas un Spānijas.

Aizsardzības ministrija informē, ka svētdien un pirmdien notiks Spānijas bruņoto spēku tehnikas pārvietošana uz Ādažu bāzi. Bruņotie spēki atvainojas par sagādātajām neērtībām un lūdz ar izpratni izturēties pret iespējamajiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties saistībā ar pastiprinātu militārās tehnikas pārvietošanos pa autoceļiem.

Militārās tehnikas kolonnas pavada Militārā policija vai Pārvietošanas koordinācijas centrs. Tuvojoties militārās tehnikas kolonnai, bruņotie spēki aicina autovadītājus ievērot ceļu satiksmes noteikumus – tuvojoties kolonnai, apturēt automašīnu pie ceļa labās malas, un netraucēt kolonnu kustību, mēģinot to apdzīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!