Foto: Publicitātes foto
Latvijas iedzīvotāji iepriecinājuši vairāk nekā 3550 sīriešu un irākiešu bēgļu bērnus. Pirmdien, 29. decembrī, ceļu uz Akabas ostu Jordānijā sāka pilns konteiners ar dāvaniņām, segām un drēbēm.

Noslēgusies labdarības akcija "Zvaigzne austrumos". Akcijas mērķis bija savākt 3000 kurpju kastes ar dāvanām sīriešu un irākiešu bēgļu bērniem, kas šobrīd patvērumu atraduši Jordānijā.

Ikviens Latvijas iedzīvotājs tika aicināts ar sadzīvē nepieciešamām lietām – higiēnas piederumiem, rotaļlietām un galda spēlēm – iepriecināt Sīrijas pilsoņu kara rezultātā cietušos bērnus.

Jau vairākus gadus Sīrijā notiek pilsoņu karš. Eiropas Komisijas oktobra ziņojumā konstatēts, ka 10,8 miljoniem šī konflikta rezultātā cietušajiem cilvēkiem nepieciešama humānā palīdzība. Puse no visiem Sīrijas bēgļiem ir bērni, un šogad tiem pievienojas bēgļi no Irākas.

Pēteris Eisāns, akcijas "Zvaigzne austrumos" vadītājs, norāda: "Akcijai sākoties, man teica, ka tā neizdosies, jo Latvijas iedzīvotāji esot rasisti un nemīlot citas tautas. Akcija pierādīja pretējo. Visi mērķi tika pārsniegti. Mums bija pat jāpasūta lielāks konteiners nekā plānots, jo cilvēku atsaucība bija tik liela."

Akcijas "Zvaigzne austrumos" norises laikā tika savāktas vairāk nekā 3550 kurpju kastes ar dāvanām. Tas viss ir sapakots 400 lielās kartona kastēs, kas pirmdien, 29. decembrī, tika iekrautas jūras konteinerā nosūtīšanai uz Jordāniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!