Foto: Domubiedru grupa "Gribu palīdzēt bēgļiem"
Sestdien, 27. februārī, Rīgā, tāpat kā daudzās Eiropas pilsētās, sācies gājiens par bēgļu tiesībām, "European March for the Refugees Rights", lai demonstrētu atbalstu bēgļu cilvēktiesībām un mudinātu Eiropas valstu valdības nodrošināt bēgļiem drošu un legālu ceļu uz patvēruma valstīm.

Gājiena sākumā pie Raiņa pieminekļa pulcējās aptuveni 70 cilvēku.

Nonākot līdz Brīvības piemineklim, gājiena dalībniekus centās apturēt kāda cilvēku grupa. Tā centusies nepieļaut gājiena dalībnieku tuvošanos Brīvības piemineklim. Kā portālu “Delfi” informēja aculiecinieki, policija situāciju atrisinājusi, un pasākuma norise turpinājusies bez sadursmēm.

"Lai nepieļautu, ka izmisuma dzīti cilvēki uztic savu dzīvību kontrabandistiem, piedzīvo ciešanu pilnu ceļu līdz jūrai un mūsu acu priekšā dodas nāvē piepūšamās laivās, gājiena rīkotāji pieprasa politiskajiem līderiem aktīvu rīcību droša ceļa nodrošināšanā tiem, kuriem nepieciešama aizsardzība," minēts grupas "Gribu palīdzēt bēgļiem" paziņojumā.

Jau ziņots, ka nepieciešamību bēgļiem palīdzēt pēc iespējas ātrāk rīkotāji pamato ar ANO datiem.

Pēc ANO Bēgļu aģentūras informācijas šobrīd 36% bēgļu ir bērni, bet kopš 2015. gada septembra Vidusjūrā noslīkuši jau vairāk kā 340 bērni, tostarp zīdaiņi. Šī gada pirmajās sešās nedēļās Vidusjūrā kopumā noslīkuši 410 cilvēki. Noslīkušo skaits ir 35 reizes lielāks nekā šajā pašā laikā pērn, bet kopējais mirušo skaits varētu būt lielāks, jo ne visu cilvēku mirstīgās atliekas tiek atrastas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!