Foto: Armīns Janiks. Aizsardzības ministrija

Latvijas armijas 99. dzimšanas dienā, 10. jūlijā Ādažu bāzi apmeklēja Ministru prezidents Māris Kučinskis, Kanādas premjerministrs Džastins Trudo (Justin Trudeau), portālu "Delfi" informēja Aizsardzības ministrijas (AM) pārstāve Sandra Brāle.

Vizītē Ādažos piedalījās arī aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, Kanādas aizsardzības ministrs Hardžits Sadžans (Harjit Sajjan), Kanādas ārlietu ministre Kristija Frīlanda (Chrystia Freeland), Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš un Kanādas Bruņoto spēku komandieris ģenerālis Džonatans Vānss (Jonathan H. Vance).

Vizītes sākumā Latvijas un NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas karavīri apmeklēja svētku mielastu, kas bija veltīts Latvijas armijas dzimšanas dienai, ko sarūpējusi Latvijas aizsardzības nozares vadība.

Vēlāk par godu Latvijas un Kanādas delegācijas vizītei un Latvijas armijas dzimšanas dienai Ādažu bāzē notika izvietoto vienību svinīgā stāšanās un svecīšu nolikšana, godinot kritušo karavīru piemiņu.
Vizītes laikā abu valstu delegācijas iepazinās ar Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes spējām un uzdevumiem, Ādažu bāzes infrastruktūru, kā arī tikās ar NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas sastāvā dienošajiem Kanādas karavīriem, lai pārrunātu viņu dienesta gaitu Latvijā.

Jau ziņots, ka 10. jūlijā Latvijas armija svin 99. dzimšanas dienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!