Foto: LETA

Otrdien Mežaparkā tika prezentēta arhitektu biroja "Arhis" izstrādātā daudzfunkcionāla sporta laukuma projekta skice.

Rīgas dome un Mežaparka apsaimniekotājs SIA "Rīgas meži" sadarbībā ar arhitektu biroju "Arhis" izvērtē iespēju Mežaparka teritorijā - "Lielajā pļavā", kas pašlaik tiek lietota kā autobusu stāvvieta Dziesmu svētku dalībniekiem,- radīt visām vecuma grupām piemērotu daudzfunkcionālu sporta laukumu, iepriekš informēja Rīgas domē.

Laukumu ir plānots veidot, lai papildinātu aktīvās atpūtas iespējas un mazinātu negadījumu risku Mežaparka teritorijā.

"Mežaparks ir  skrituļslidotāju iecienīta atpūtas vieta, te nodarbojas gan meistarīgi profesionāļi, gan iesācēji un mazi bērni.  Lai visiem būtu ērti un katrs varētu izvēlēties savām spējām piemērotu vietu, jau nākamgad te tiks  izbūvēta projekta pirmā kārta - trase ar speciālu segumu, kā arī asfaltēts laukums, piemērots treniņiem, ģērbtuve, mantu glabātuve un cita nepieciešamā infrastruktūra. Gribu uzsvērt, ka projekta risinājums paredz, ka  Dziesmu svētku laikā šeit bez  problēmām varēs novietot dalībnieku autobusus, kā tas darīts arī līdz šim -  plānojot jauno sporta laukumu,  šī funkcija būs jāsaglabā," saka Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).

„Laukumu ir plānots veidot, lai papildinātu aktīvās atpūtas iespējas un mazinātu negadījumu risku Mežaparka teritorijā. Uzskaitot daudzveidīgo sportistu klāstu - skrējējus, skrituļslidotājus, riteņbraucējus,  longbordistus, nūjotājus - ir skaidrs secinājums, ka ir grūti organizēt satiksmi starp šiem dalībniekiem un citiem Mežaparka apmeklētājiem. Bet, izzinot sportistu treniņu specifiskas īpašības, ir skaidrs, ka laukums nevar būt orientēts vienam sporta veidam, bet sporta veidu dažādība un pieejamība tikai veicinātu treniņu kvalitatīvākus rezultātus. Tāpēc laukumā ir paredzētas tādas aktivitātes kā skrituļslidošanas trase un treks, savietojami volejbola laukumi, basketbola, futbola laukumi, skimparks, skeitparks,"  skaidro arhitektu biroja „Arhis" arhitekts Helvijs Savickis.

Sporta laukuma infrastruktūru plānots   papildināt ar sporta inventāra nomas un personīgo mantu atstāšanas punktu, vēlāk  arī ar kafejnīcu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!