Foto: Saeimas administrācija
Jaunieši no visiem Latvijas reģioniem piektdien, 29.aprīlī, Saeimas namā pulcējas jau uz 6. Jauniešu Saeimu, vienu dienu iejūtoties deputātu ikdienas darbā, portāls "Delfi" uzzināja Saeimas Sabiedrisko attiecību birojā.

Jauniešiem šajā projektā ir iespēja diskutēt par sev svarīgiem jautājumiem, kā arī gūt priekšstatu, ko nozīmē būt deputātam. Jauniešu Saeimas darbs ir pietuvināts Latvijas parlamenta darbam – likumu izstrādes procesam komisijās un Saeimas sēdēs.

Piektdien Jauniešu Saeimas dienas kārtībā bija jautājumi par Zemessardzes un Jaunsardzes lomas stiprināšanu, par jauniešu veselības veicināšanu un jauniešu darba iespējām un dzīvi laukos, vispārējās un augstākās izglītības sistēmas pilnveidošanu, kā arī jautājumi par Latvijas kā Eiropas Savienības dalībvalsts lomas stiprināšanu.

Jauniešu Saeimas deputāti tika ievēlēti publiskā balsojumā, sacenšoties ar savām idejām valsts izaugsmei un attīstībai.

Ievēlēto 100 dalībnieku iesniegtās idejas tika apkoptas četrās tematiskās deklarācijās, kuras jaunieši pilnveidos, izskatot savus iepriekš iesūtītos priekšlikumus kādā no četrām nozaru komisijām.

Nozaru komisiju darbu vadīja jaunieši un attiecīgo Saeimas komisiju vadītāji: Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis (V), Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājas biedrs Boriss Cilevičs (S), Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne (V) un Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Ilze Viņķele (V).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!