Foto: LETA
Piektdien pasniegtas Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) Veselības gada balvas, ar kurām sumināja desmit laureātus – pārtikas ražotājus, sabiedriskās organizācijas, likumdevējus un pašvaldības. Pirmo reizi pasniegta arī balva par mūža ieguldījumu – Gada cilvēks sabiedrības veselībā.

Kā portālu "Delfi" informē LĀB, tad balvu nominācijā par veselīga uztura ražošanu saņēmis uzņēmums SIA "Very Berry", kas audzē dzērvenes, mellenes, avenes un zemenes. Viss uzņēmuma "Very Berry" produktu klāsts ir Latvijā audzēts, 100% dabisks un veselīgs.

Par tautas sporta organizēšanu balva piešķirta ielu kultūras un jauniešu kustībai "Ghetto games". Savukārt par veselības stiprināšanu pašvaldībā - Ventspilij.

Veselības gada balvu saņēma arī biedrība "Latvijas sporta izglītības iestāžu direktoru padome" par bērnu sporta un veselīga brīvā laika organizēšanu. Gaujas nacionālais parks par nozīmīgu projektu sabiedrības veselībā īstenošanu.

Balvu saņēmis arī SIA "Rīgas ūdens" Bioloģiskā attīrīšanas stacija "Daugavgrīva" par risinājumiem Baltijas jūras, upju un ezeru ekoloģiskā stāvokļa uzlabošanā.

Savukārt balvu par sasniegumiem Latvijas vides veselības uzlabošanā LĀB piešķīra bioloģisko augu aizsardzības ražotāja, uzņēmuma "Bioefekts" dibinātājai un vadītājai Anitai Lielpēterei.

Par nozīmīgu atbalstu pacientiem un profilakses darba veikšanu Veselības gada balvu saņēma onkoloģisko pacientu atbalsta biedrība "Dzīvības koks".

Šogad LĀB radīja arī divas jaunas nominācijas – Par mūža ieguldījumu veselības veicināšanā un Gada cilvēks sabiedrības veselībā. Balva par mūža ieguldījumu tika piešķirta ārstei Vairai Leimanei, kas visu savu darba mūžu veltījusi tuberkulozes apkarošanai.

Godpilnā nominācija - Gada cilvēks sabiedrības veselībā – tika piešķirta Romas Katoļu baznīcas Rīgas arhibīskapam – metropolītam Zbigņevam Stankevičam. Arhibīskaps pats ir veselīga un sportiska dzīvesveida piekritējs un aicina par tādiem kļūt arī citiem.

Veselības gada balvas ceremonijā bija arī divas veicināšanas balvas. Tās saņēma Latvijas Florbola savienība par bērnu sporta un veselīga brīvā laika organizēšanu, kā arī vides aizsardzības domubiedru grupa, kas radījusi antibalvu "Zirgābols". To vides aktīvisti piešķir par dabai, cilvēkiem un dzīvniekiem nedraudzīgiem projektiem un darbiem.

Veselības gada balvu sadarbība arī "Latvijas Dzelzceļš" LĀB rīko jau otro gadu, suminot ražotājus, sabiedriskās organizācijas, likumdevējus un pašvaldības, kas ar savu darbību veido izpratni par sabiedrības veselību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!