Foto: Valsts policija/ A. Blomkalns

Lai apgūtu savstarpējo sadarbību un saskaņotību starp dienestiem dažādās situācijās, ceturtdien Valsts policijas koledža kopā ar Valsts robežsardzes koledžu un Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžu pirmo reizi vēsturē rīkoja kopīgas mācības topošajiem policistiem, robežsargiem un ugunsdzēsējiem-glābējiem, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā (VP).

Taktiskajās mācībās piedalījās vairāk nekā 90 pārstāvju.

Uzdevumi, kuros pārklājās vairāku dienestu kompetences, bija izstrādāti tā, lai topošie policisti, robežsargi un ugunsdzēsēji-glābēji dažādās darba ikdienas un krīzes situācijās apgūtu komandas darba prasmes – spētu ātri un profesionāli reaģēt, sadarboties un apmainīties ar informāciju, lai pēc iespējas efektīvāk likvidētu iespējamās notikuma sekas.

Saskaņā ar mācību plānu, dienestu kadetiem bija jārisina situācija, kurā robežsardzes amatpersonas, veicot ārzemnieku ieceļošanas, uzturēšanās un izceļošanas imigrācijas kontroli, uz robežas apstādina pārbaudei transportlīdzekli. Pārbaudes laikā aizbēg vairākas personas, no kurām divas tiek aizturētas, bet divas iekļūst ceļu satiksmes negadījumā un notiek glābšanas darbi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!