Foto: LETA

Nacionālajā rehabilitācijas centrā (NRC) "Vaivari", kur šobrīd ārstēšanās kursu iziet vairāki Ukrainas karavīri, valsts vizītes laikā Latvijā ieradās Ukrainas prezidents Petro Porošenko, informēja NRC pārstāvji.

Porošenko vizītes laikā iepazinās ar Ukrainas karavīru ārstēšanās procesu un centra darbu kopumā, kā arī izteica pateicību "Vaivari" vadībai un personālam par ārstēšanās un rehabilitācijas procesa nodrošināšanu karavīriem, kuri guvuši ievainojumus bruņotajā konfliktā Ukrainas austrumos.

Līdz šim Latvija nodrošinājusi ārstniecību un rehabilitāciju vairāk nekā 20 Ukrainas karavīriem. Šobrīd centrā rehabilitāciju saņem trīs karavīri no Ukrainas, kuri šo iespēju guva biedrības "Latvijas ukraiņu kongress'' rīkotajā labdarības akcijā.

Vienlaikus ar prezidenta vizīti NRC "Vaivari" tika atklāta foto izstāde, kas būs apskatāma līdz šī gada maijam. Izstāde stāsta par ATO (pretterorisma operācijas) veterāniem un voluntieriem, kuri karadarbības laikā Ukrainas austrumos ir zaudējuši locekļus, bet nav zaudējuši gara spēku. Viņi uzsākuši jaunu dzīvi — nodarbojas ar sportu, dibina ģimenes, rada bērnus, ceļo. Daži nodarbojas ar uzņēmējdarbību, citi atgriežas militārajā dienestā – visi ir optimisma pilni un iedvesmo citus cilvēkus.

NRC "Vaivari" ir medicīniskās rehabilitācijas, veselības un sociālās aprūpes, izglītības un zinātnes valsts nozīmes objekts — lielākā šāda tipa medicīnas iestāde Latvijā. Galvenā NRC "Vaivari" darbības joma ir medicīniskā rehabilitācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!