Foto: DELFI
Trešdien visā Latvijā jau piecpadsmito gadu noritēja praktiskās biznesa izglītības biedrības "Junior Achievement Latvija" organizētā ēnu diena, kas ir karjeras izglītības pasākums skolu jauniešiem.

Kopumā šogad ar dažādām profesijām iepazinās 7491 topošie savu jomu profesionāļi, liecina "Junior Achievement Latvija" dati. Aptuveni 20 "ēnas" trešdien apmeklēja arī portāla "Delfi" redakciju, gan iepazīstoties ar medija darbu, gan kopā ar reportieriem dodoties uz aktuālo notikumu vietām, piemēram, Saeimu.

Tikmēr aviokompānija "airBaltic" ēnu dienas laikā sniedza iespēju 50 skolēniem ielūkoties tādu profesionāļu kā pilota, stjuarta un dažādu biroja darbinieku ikdienas gaitās.

Tāpat jaunieši izrādījuši interesi par darbu sabiedriskajā transportā. Kopumā "Rīgas satiksme" uzņēma 14 ēnas. "Rīgas satiksmes" autobusa vadītājus ēnoja četri skolēni, tāds pats "ēnu" skaits bija arī trolejbusa vadītājiem, tramvaja vadītājus ēnoja trīs, bet iespēju iepazīties ar kontrolieru ikdienu guva trīs jaunieši.

Saeimā šodien viesojās vairāk nekā 250 skolēnu. Saeimas "ēnām" sniegta iespēja iepazīt parlamenta darbu, būt klāt valstij svarīgu lēmumu pieņemšanā, piedalīties komisiju un frakciju sēdēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!