Foto: LETA

Piektdien Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas skvērā starp stacionāru "Gaiļezers" un Onkoloģijas centru tika pagodināts Pasaules Jauniešu dienu krusts, ko svēto kārto ieceltais pāvests Jānis Pāvils II pasniedza jauniešiem pirmo Pasaules Jauniešu dienu laikā Romā 1984.gadā.

Uz Krusta ir piestiprināta plāksne ar svētā pāvesta Jāņa Pāvila II novēlējumu jauniešiem: "Mani dārgie jaunieši, noslēdzot šo Svēto gadu, es jums uzticu šī Jubilejas gada zīmi - Kristus krustu! Nesiet to pa visu pasauli kā Kristus mīlestības pret cilvēci zīmi". 

Kopš tā laika krusts ceļojis visapkārt pasaulei, un tā svētceļojums no valsts uz valsti ir liecība mīlestībai, ciešanām un piedošanai. Latvijā krusta ceļojums notiek nākamo Pasaules Jauniešu dienu, kas risināsies Krakovā 2016. gadā, gaidās, informē Latvijas Romas katoļu baznīcas informācijas centrā.  Koka krusts, kura garums ir četri metri un svars trīsdesmit pieci kilogrami, ir Pasaules Jauniešu dienu simbols.

Piektdien, 2.augustā, Pasaules Jauniešu dienu krusta godināšanas svētbrīdī piedalījās Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas valdes pārstāvji, slimnīcas kapelāne un Kapelānu dienesta vadītāja Inese Lūse, Romas katoļu baznīcas priesteris Kārlis Miķelsons, Vidzemes Katoļu jauniešu centra pārstāvji un slimnīcas pacienti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!