Foto: LETA

Šajās brīvdienās uzsākta sniega izvešana no Vecrīgas ielām, Elizabetes ielas, O.Kalpaka bulvāra, Kronvalda bulvāra, Marijas ielas, Satekles ielas un 13.Janvāra ielas, portāls “Delfi” uzzināja Rīgas domē.

Jau vēstīts, ka naktī uz sestdienu, 1.februāri, uzsniga sniegs un sestdienas pirmajā pusē sociālajos tīklos iedzīvotāji aktīvi "šūmējās" par netīrītām ielām un brauktuvēm, aicinot Rīgas mēru un atbildīgos dienestus rīkoties un ceļus no sniega attīrīt.


Svētdien Rīgas domes Satiksmes departaments aicinājis iedzīvotājus rēķināties, ka snigšanas laikā braukšanas apstākļi pilsētā var būt apgrūtināti, brauktuves klāj sniega kārta un redzamība ierobežota, arī kopējā satiksmes plūsma ir lēnāka. 

Rīgas domes satiksmes vadības centrs informē, ka 2.februāra rītā braukšanas apstākļi Rīgas ielās un uz tiltiem ir apmierinoši.

Brīvdienās tika iesaistītas visas 48 ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumu rīcībā esošā tehnikas vienības, lai ielas tīrītu un kaisītu.

Atbilstoši brauktuvju uzturēšanas prasībām Rīgā uzņēmumiem tiltu brauktuvju tīrīšana ir jāpabeidz divu stundu laikā pēc snigšanas beigām, bet maģistrālo ielu brauktuvju tīrīšana - trīs stundu laikā pēc snigšanas beigām.

Ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi Rīgā dežurē visu diennakti, lai nokrišņu laikā un līdz ar apledojuma veidošanos nekavējoties veiktu maģistrālo ielu un tiltu brauktuvju apstrādi ar pretslīdes materiāliem.

Ielas, tiltus un pārvadus kārtībā uztur veic uzņēmumi, ar kuriem Satiksmes departaments konkursa rezultātā 2009.gadā noslēdza līgumus par transporta būvju ikdienas uzturēšanu no 2010. līdz šā gada beigām.

Tiltu un pārvadu uzturēšanu veic SIA "Rīgas tilti", savukārt ielas Centra rajonā uztur PS "CP Serviss", Latgales priekšpilsētā - AS "Ceļu pārvalde", Vidzemes un Zemgales priekšpilsētās - "CP Serviss", Kurzemes rajonā - SIA "Roadeks", Ziemeļu rajonā - "CP Serviss".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!