Foto: F64

Gūtās atziņas un secinājumi dalībniekiem un organizatoriem būs vērtīgs avots turpmākajā darbā un lēmumu pieņemšanā, noslēdzot "Rīgas konferenci" sacīja Latvijas ārlietu ministrs (ĀM) Edgars Rinkēvičs.

Notikušās diskusijas raksturoja konferences dalībnieku pārdomas, kā arī jautājumi par to, ka aizvadītās desmitgades nereti agresīvā retorika diemžēl ir radusi atbalsi notikumos Eiropā, kuri ir uzskatāmi izmainījuši ģeopolitisko situāciju, portālu "Delfi" informēja ĀM Preses un informācijas nodaļa.

Demokrātiskās valstis saskaras ar jauniem pārbaudījumiem, un nākotnē tām būs jāpierāda to pārākums sacensībā ar nedemokrātiskiem režīmiem un arī diktatūrām.

"Es ceru, ka arī šoreiz tāpat kā līdz šim, kad mēs esam saskārušies ar būtiskām krīzēm, tās atrisinot mēs kļūsim spēcīgāki un izlēmīgāki," pauda Rinkevičs.

Viens no nozīmīgākajiem ārpolitikas un drošības politikas forumiem Baltijas jūras reģionā - Rīgas konference 2015 divu dienu laikā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā pulcēja valstu vadītājus, ekspertus, diplomātus, profesorus, un mediju pārstāvjus no vairāk nekā 40 pasaules valstīm, lai piedalītos diskusijās par šī brīža dienas kārtības aktuālākajām tēmām drošības politikā.

Jau ziņots, ka 6. un 7. novembrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā norisinājās jau desmitā ikgadējā ''Rīgas konference''.

Tās dalībnieki analizēja un diskutēja par aktualitātēm Eiropas un pasaules drošības politikā, tai skaitā jaunā informācijas laikmeta propagandas radītajiem izaicinājumiem, pievēršot īpašu uzmanību konfliktu eskalācijas cēloņiem un to attīstībai aizvadītā gada laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!