Foto: LETA
Līdz ar salu un pirmo sniegu, Siguldas aktīvās atpūtas centra distanču slēpošanas trasē "Laurenči" ir sākusies jaunā slēpošanas sezona.

Aģentūras LETA pirmdien veiktā aptauja gan liecināja, ka slēpošanas kalnu un trašu pārstāvji vēl nesteidz atklāt jauno ziemas sezonu.

Piemēram, "Žagarkalna" pārstāvis Vadims Kameņevs norādīja, patlaban vēl nav skaidrs, kad varētu atvērt kalnus un trases ziemas prieku baudītājiem, jo, lai arī iepriekšējo dienu laikā temperatūra ir noslīdējusi zem nulle grādiem, tomēr ar to nepietiek, lai sāktu mākslīgā sniega pūšanu.

Arī "Ozolkalna" pārstāve Līga Rokpelne atzīmē, ka pagaidām esošais aukstums ir par mazu. "Saskaņā ar laika prognozēm līdz decembra sākumam neizskatās, ka Latvijā varētu izveidoties noturīgs sals. Tāpēc no sniega pūšanas nekas prātīgs nesanāks," sacīja Rokpelne.

Savukārt "Riekstu kalna" pārstāve Ieva Rasa norādīja, ka saskaņā ar viņas rīcībā esošu informāciju decembra sākumā Latvijā gaisa temperatūra varētu būt dažus grādus virs nulles atzīmes. Tas nozīmē, ka arī "Riekstu kalns" vēl nesāks mākslīgā sniega veidošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!