Foto: LETA
Pulcējoties teju 1000 senioriem, sestdien Strēlnieku laukumā bez starpgadījumiem noslēgusies Latvijas pensionāru federācijas rīkotā sapulce.

Sapulces laikā tika vākti paraksti par valsts finansētas pensionāru veselības aprūpes sistēmas izveidi un to, lai atbalstītu akciju "Pensijas bez nodokļiem", taču federācijas vadītājs Andris Siliņš, noslēdzoties sapulcei, vēl nevarēja nosaukt kopējo savākto parakstu skaitu.

Viņš klāstīja, ka vēl tiek gaidīti paraksti, kas tiks iesūtīti no Latvijas reģioniem, lai nākamnedēļ priekšlikumus ar savāktajiem parakstiem varētu iesniegt Saeimā un Ministru kabinetā.

Sapulcē ar runu uzstājās Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas vadītāja Aija Barča (ZZS) un labklājības ministrs Jānis Reirs (V). Siliņš sacīja, ka Barčas teiktais ļauj cerēt uz pozitīvām pārmaiņām gan tajos jautājumos, kas skar veselību, gan citos jautājumos, kas ir aktuāli pensionāriem.

Šoreiz sapucē piedalījās mazāk cilvēku no lauku reģioniem, taču bija pārstāvēti dažādi Latvijas reģioni. Viens no pēdējiem, kurš pameta sapulces norises vietu bija labklājības ministrs, kurš daudz laika pavadīja sarunās ar senioriem, norādīja Siliņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!