Otrdien pirms valdības sēdes pie Ministru kabineta studenti īpašā zibakcijā aicināja nesamazināt budžeta vietu skaitu, novēroja portāls "Delfi".

Jau vēstīts, ka, protestējot pret plānoto vērienīgo budžeta vietu samazinājumu, Latvijas Studentu apvienība (LSA) un Jelgavas Lauksaimniecības universitātes studējošo pašpārvalde sociālajos tīklos izplatītos video aicina nesamazināt finansējumu augstākajai izglītībai, iebilstot, ka tas ievērojami kaitēs Latvijas izglītības sistēmai un zinātnei.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) tuvāko trīs gadu laikā iecerējusi samazināt valsts finansēto budžeta vietu skaitu augstskolās par 5457 vietām, bet ietaupīto naudu plānots izlietot pedagogu atalgojuma reformai. Pati IZM gan norāda, ka patiesībā nemaz nevēlas samazināt budžeta vietas, tāpēc otrdien valdības sēdes laikā cīnīšoties par to, lai finansējumu nesamazinātu.

LSA 22. oktobra domes sēdē apstiprināta LSA nostāja – ja tiek pieņemts lēmums par papildu finansējuma nepiešķiršanu augstākajai izglītībai un valsts finansēto studiju vietu skaits tiek samazināts, LSA rīkos demonstrācijas un citas protesta akcijas studentu interešu aizstāvībai.

Otrdien Ministru kabinetā tiek skatīts likumprojekts par valsts budžetu 2017. gadam. Lai pievērstu ministru uzmanību tam, ka studenti neatbalsta finansējuma samazināšanai augstākajai izglītībai, LSA pie Ministru kabineta no pulksten 11 līdz 15 rīko zibakciju, paužot studējošo nostāju, ka budžeta vietu samazinājums trīs gadu laikā par 5457 ir nepieņemams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!