Foto: Aizsardzības ministrija

Ādažu poligonā trešdien, 26. aprīlī, starptautiskajās mācībās "Summer Shield XIV" kareivji šķērsoja upi ar Inženiertehniskās rotas atbalstu, kā arī novērsa ķīmisko un ūdens piesārņojumu, portālu "Delfi" informēja Aizsardzības ministrija (AM).

Mācībās karavīru un tehnikas attīrīšanu no ķīmiskā piesārņojuma uzticēja Vācijas bruņotajiem spēkiem. Savukārt Luksemburgas bruņotie spēki rūpējās par ūdens attīrīšanu.

Tāpat mācībās ASV tanku rota un Slovākijas mehanizētā kājnieku rota veica pretuzbrukumu ar integrētiem dažāda veida kaujas atbalsta elementiem. Iesaistījās ASV bruņotie spēki ar kaujas helikopteriem "Apache", inženieri un apvienotā uguns atbalsta priekšējos novērotāji un tuvā gaisa atbalsta kontrolieri.

No 17. līdz 30. aprīlim Ādažu poligonā un pieguļošajās teritorijās norisinās starptautiskās mācības "Summer Shield XIV", kuru mērķis ir trenēt kaujas atbalsta un kaujas nodrošinājuma spēju integrēšanu bataljona un brigādes līmeņa aizsardzības operācijās.

Gadskārtējās mācībās piedalās vairāk nekā 1200 karavīru no Latvijas, ASV, Bulgārijas, Igaunijas, Kanādas, Lietuvas, Lielbritānijas, Luksemburgas, Rumānijas, Slovākijas un Vācijas, nodrošinot karavīriem iespēju trenēties starptautiskā vidē, informē ministrija.

Šogad mācībās "Summer Shield XIV" tiek trenētas plaša spektra kaujas atbalsta spējas – artilērijas, pretgaisa aizsardzības, izlūkošanas, aizsardzības pret masu iznīcināšanas ieročiem, kaujas inženieru un konstrukcijas inženieru un prettanku spējas. Mācībās prasmes uzlabo arī apvienotā uguns atbalsta priekšējie novērotāji un gaisa atbalsta kontrolieri, kā arī Medicīnas rota un transportēšanas apakšvienības.

Vēstīts, ka saistībā ar mācībām publiskajā telpā nonākušas nepatiesas ziņas, kuru mērķis, kā vērtē ministrija, ir psiholoģiski ietekmēt iedzīvotājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!