Foto: DELFI Aculiecinieks

Sestdien jau no plkst 7.30 visa Latvija dodas Lielajā Talkā un vienojas kopīgās vides sakopšanas un labiekārtošanas aktivitātēs 1750 oficiāli apstiprinātajās talkas vietās, portālu "Delfi" informēja Lielās talkas organizatori.

Talkas darbos piedalās gan Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis, gan Ministru prezidents Māris Kučinskis.

Līdz šim atrasti gan 10 eiro, gan Lieldienu ola zem eglītes, padomju laika nozīmītes un pat sarkans dīvāns.

"Sakopjot Ezeres parka Sapņu līkločos taku, Ezeres jauniešu centra aktīviste Megija atrada lapās izmirkušus 10Euro!" portālam "Delfi" pastāstīja Ezeres jauniešu centra pārstāvji.

"Uz jautājumu, ko viņa iesāks- viņa atbildēja, ka iegādāsies ko lietderīgu Jauniešu centram," portālu "Delfi" informēja talcinieki.

Talkotājus nebiedē arī mainīgie laika apstākļi – Alūksnē bijusi pat krusa, bet tas čaklos talkas dalībniekus nav atturējis no darba, portālam "Delfi" stāstīja pasākuma rīkotāji.

Tāpat arī sākts atkritumu savākšanas process, un pirmie talkas maisi sasnieguši atkritumu poligonus.

Arī portāls "Delfi" aicina dalīties Lielās talkas atradumos ar "Delfi Aculiecinieku". Foto vai video un tā aprakstu iesūti e-pastā aculiecinieks@delfi.lv ar norādi "Talka". Vai arī spied šeit, lai pievienotu savu reportāžu no Lielās talkas.

Jau iepriekš ziņots, ka visvairāk talku vietu pieteiktas Vidzemē – gandrīz seši simti talku, kam seko Zemgale ar aptuveni 350 talkošanas vietām. Latgalē pieteiktas nedaudz vairāk nekā 300 talku vietas, un līdzīga aktivitāte ir arī Rīgā un Jūrmalā, kur talkos gandrīz 300 oficiālajās talkošanas vietās. Savukārt Kurzemē pieteiktas gandrīz 200 talkas vietas, taču visā Latvijā daudzi talkas darbus iesākuši jau piektdien, kā arī liela daļa Latvijas iedzīvotāju plāno talkot ārpus oficiāli pieteiktajām vietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!