Foto: Valsts kanceleja
Klātesot valsts augstākajām amatpersonām, Latvijas Universitātes (LU) un "LNK Industries Group" vadībai, trešdien, 28.maijā, svinīgi ielikts LU Akadēmiskā centra Torņakalnā pamatakmens un laika kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm.

Dabas zinātņu centrs, kura būvniecību plānots pabeigt nākamā gada augustā, būs pirmā pilnībā no jauna uzceltā augstākās izglītības ēka kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas, portālu "Delfi" informēja LU preses pārstāvji.

Dabaszinātņu akadēmiskais centrs ir pirmā kārta projektā, kas paredz izveidot zināšanu un jauno tehnoloģiju izpētes un apguves centru. Tā tiks pabeigta 2015.gada augustā, kad aptuveni 3000 studentu no četrām LU fakultātēm varēs pārcelties uz jauno ēku Torņakalnā. Jaunajā ēkā atradīsies Bioloģijas fakultāte, Ķīmijas fakultāte, Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte, Medicīnas fakultāte, kā arī Mikrobioloģijas un biotehnoloģijas institūts un Ķīmiskās fizikas institūts.

Pirmās kārtas tehniskā projekta izstrāde, būvniecība un autoruzraudzība uzticēta pilnsabiedrībai "LNK Industries Group", ar kuru 2013.gada septembrī parakstīts sadarbības līgums. Uzņēmums tika izraudzīts iepirkuma procedūrā. Līguma summa - 21,18 miljoni eiro (14,89 miljoni latu) bez pievienotās vērtības nodokļa.

Pamatakmens un laika kapsulas ielikšanas svinīgā pasākuma goda viesi bija Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V), izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete (V), tieslietu ministre Baiba Broka (NA), Rīgas domes pārstāvji, LU vadība un fakultāšu dekāni u.c. sabiedrībā zināmi cilvēki. Ar vīziju par topošo LU Akadēmisko centru iepazīstināja projekta arhitekti "Sestais stils" un būvnieki "LNK Industries Group".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!