Foto: F64

Mēs varam būt lepni, ka esam strēlnieku bērni, tā uzrunā latviešu strēlnieku simtgadei veltītajā pasākumā, mudinot slavināt latviešu karavīra garu un pašaizliedzību, sestdien teica Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

"Līdz šodienai atcere par strēlniekiem un viņu devumu Latvijas vēsturē ir mazinājusies. Taču, pateicoties Aizsardzības ministrijai un Bruņotajiem spēkiem, tiek radīta jauna tradīcija un mēs svinam svētkus. Šodien lai svinam svētkus Latvijas karavīram! Karavīram no senatnes, strēlniekam, leģionāram – kā arī mūsu laiku karavīram, zemessargam un jaunsargam," pauda Vējonis.

Uzrunā prezidents uzsvēra, ka līdzīgi kā ''latviešu strēlnieki reiz devās kaujās no Baltijas jūras līdz Urāliem un Melnajai jūrai'', tā mūsdienu Latvijas karavīri jau pabijuši daudzās starptautisko operāciju vietās: "Mūs atzīst un ciena mūsu sabiedrotie! Tāpēc vairs neesam vieni! Un tā ir vērtība, par ko jāsaka paldies mūsu karavīriem – viņi sevi pierādījuši ar augstu profesionalitāti un morāli, kā arī teicamām kaujas spējām."

Jau vēstīts, ka sestdien Rīgā noris latviešu strēlnieku simtgadei veltītie tautas un armijas svētki. Svētki sākās ar Latviešu strēlnieku bataljonu organizācijas komitejai veltītas piemiņas plāksnes atklāšanu pie ēkas Tērbatas ielā 1/3. Piemiņas plāksnes atklāšanā piedalījās arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis, Rīgas mērs Nils Ušakovs, aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube, kā arī Latvijas Kara muzeja direktore Aija Fleija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!