Biedrības "Tēvijas sargi" un "Nacionālās savienības "Taisnīgums"" rīkotajā protestā gājienā "pret uzspiestu imigrantu ievešanu no citām valstīm" devušies ap 500 cilvēku.

Atsevišķiem akcijas dalībniekiem bijuši arī plakāti ar uzrakstiem "Kara bēgļiem jāpalīdz to dzimtenei tuvējās zemēs, nevis citos kontinentos", "Kāpēc valdība un Eiropas Savienības pārstāvji nerunā par bēgļu atgriešanos mājās pēc kara beigām?", "Latvijas varas augšgalus starptautiskajā tiesā nekavējoši".

Kā pastāstīja akcijas dalībnieki, viņi ir pulcējušies, lai uzrunātu valdību. "Kāpēc mēs nevaram būt tie, kas Eiropai parāda ceļu, kā rīkoties bēgļu jautājumā," savu dalību akcijā komentēja Ainis Sproģis.

Savukārt bijušais Augstākās padomes deputāts Visvaldis Mucenieks uzsvēra - viņš vēlas, lai valdībā "nāk pie prāta" un saprot, ka situācija būs līdzīga kā Zviedrijā, Francijā, Norvēģijā, Anglijā un ka "speciāli mums nešķiros labos bēgļus no ļaunajiem".

Savukārt kāds cits akcijas dalībnieks dalījās atmiņās par krievu ienākšanu 1945. gadā, velkot paralēles ar toreizējo situāciju.

Pasākumu Rīgas domē pieteikusi nacionālā savienība "Taisnīgums". Gājiens plānots no plkst.18 līdz plkst.19 maršrutā "Strēlnieku laukums-Rātslaukums-Kaļķu iela-Brīvības pieminekļa laukums". Organizatori norādījuši, ka pasākumā plāno piedalīties ap 100 cilvēku.

Kā savā sociālā tīkla "Facebook" lapā norādījusi biedrība "Tēvijas sargi", plkst.18 paredzēta pulcēšanās Strēlnieku laukumā pie Rīgas domes, plkst.18.30 - dziesmots gājiens pa Kaļķu ielu, bet plkst.19 - mītiņš un koncerts pie Brīvības pieminekļa.

Iepriekš, kad "Tēvijas sargi" organizēja protesta akciju pret jaunu imigrantu uzņemšanu Latvijā, to atbalstīja arī nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK).

Jau vēstīts, ka Latvija piekritusi kopumā 776 bēgļu uzņemšanai. Otrdien Latvijas pozīciju Briselē Eiropas Savienības (ES) Tieslietu un iekšlietu ministru ārkārtas sanāksmē paudīs iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

Iepriekš Rīgā jau notikuši piketi, kuros iedzīvotāji pauduši gan atbalstu, gan nosodījumu bēgļu uzņemšanai Latvijā.

4.augustā pie valdības ēkas notika VL-TB/LNNK atbalstīts pikets pret bēgļu uzņemšanu Latvijā. To apmeklēja vairāki simti cilvēku, tostarp arī pārstāvji no Lietuvas un Igaunijas.

24.augustā pie Kultūras ministrijas notika bēgļu atbalstam rīkotā akcija par "cilvēcīgu attieksmi pret bēgļiem", kas pulcēja pretēju viedokļu paudējus, bet 12.septembrī Esplanādē notika pikets bēgļu uzņemšanas atbalstam, pulcējot aptuveni 80 cilvēkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!