Foto: LETA
Valsts augstākās amatpersonas pirmdien par godu Latvijas neatkarības atjaunošanas 25.gadadienai nolika ziedus pie Brīvības pieminekļa, novēroja aģentūra.

Ziedus nolika Valsts prezidents Andris Bērziņš, Ministru prezidente Laimdota Straujuma, 12.Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, deputāti, valdības ministri, kā arī Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, diplomāti, bijušās valsts amatpersonas un vēl citi.

Pie Brīvības pieminekļa bija sapulcējušies liels skaits cilvēku, valda pacilāts noskaņojums. Blakus piemineklim ir uzstādīta skatuve, visas dienas garumā iedzīvotāji aicināti piedalīties kompozīcijas "Ziedu Latvija" veidošanā. Vairākiem rokās bija ziedi ar Ukrainas karoga lentēm.

Jau ziņots, ka koncerti un dažādi pasākumi pirmdien Rīgā notiek vairākās vietās - pie Brīvības pieminekļa, Doma laukumā, Ķīpsalas hallē, kultūras centrā "Ziemeļblāzma", pie Kongresa nama un vēl citviet.

Pusdienlaikā Nacionālajā teātrī notika 12.Saeimas svinīgā sēde, pēc tās bija koncerts.

Pirms 25 gadiem 1990.gada 4.maijā Latvijas PSR Augstākā Padome pieņēma deklarāciju "Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu", ar kuru atjaunoja 1922.gadā pieņemto Satversmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!