Foto: DELFI
Svētdien Doma laukumā jau devīto reizi norisinājās ikgadējais Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējiens, pulcējot rekordlielu dalībnieku skaitu – 1000 lielus un mazus dalībniekus, kuri kopā saziedoja 13 000 eiro, portālu "Delfi" informēja rīkotāji.

Šogad vecīši skrēja, lai bērni varētu staigāt: par savāktajiem līdzekļiem sešiem bērniem ar kustību traucējumiem būs iespēja apmeklēt rehabilitācijas kursus ar speciālu gaitas robotu G-EO System, palielinot iespējas patstāvīgi spert savus pirmos soļus.

Rīgas Starptautiskā Rotari kluba sadarbībā ar "Ziedot.lv" organizētais skrējiens pulcēja gan bērnus, gan pieaugušos, gan seniorus cienījamā vecumā, kuri vēlējās pozitīvā atmosfērā atzīmēt Trešo adventi, vienlaikus palīdzot kādam, kam tas ļoti nepieciešams. Ziemassvētku vecīšu skrējienā piedalījās ģimenes ar bērniem, uzņēmumu komandas un pat dalībnieki ar suņiem, kuri arī bija ietērpti īpaši sarūpētos Ziemassvētku tērpos. Katrs no dalībniekiem, skrienot vai ejot, veica simbolisku 1,5 kilometru distanci, kopā 1500 kilometrus labdarības vārdā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!