Foto: F64

Otrdien, 5. decembrī, Valsts prezidents Raimonds Vējonis ar kundzi Ivetu Vējoni kopā ar 20 aktīvām un kuplām Latvijas ģimenēm pie Rīgas pils iededza Ziemassvētku egli, portālu "Delfi" informēja Valsts prezidenta kancelejas pārstāve Kristīne Kļaveniece.

"Stipras ģimenes veido stipru tautu un valsti. Tas ir pamats arī katra cilvēka laimei, jo ģimene ir mūsu visu stiprais balsts – vieta, kur smelties spēku, uzmundrinājumu un prieku", Rīgas pilī, Ziemassvētku noskaņās uzrunājot ģimenes no dažādiem Latvijas novadiem, uzsvēra Valsts prezidents.

Vējonis atzīmēja, ka katra no šīm ģimenēm ir spēka un izturības piemērs mums visiem un novēlēja arī turpmāk ar saviem darbiem stiprināt mūsu valsti.

Klātesošās ģimenes uzrunāja arī Valsts prezidenta kundze Iveta Vējone. Sveicot Rīgas pilī pulcējušos vecākus un bērnus, Vējones kundze uzsvēra: "Pirmssvētku laikā mēs klusi atskatāmies atpakaļ un izvērtējam paveikto. Tas ir laiks, kad pateikt paldies mūsu mīļajiem un tuvajiem cilvēkiem, un vienkārši būt kopā. Būsim kopā un darīsim labus darbus, jo laime ir arī mazajās lietās, kuras darām no visas sirds un ar mīlestību".

Rīgas pils Ziemassvētku egles iedegšanas pasākumā piedalījās pēc Valsts prezidenta aicinājuma Latvijas Pašvaldību savienības nominētas 20 ģimenes – Kozuliņu ģimene no Apes novada, Kubiļu ģimene no Līgatnes novada, Aumeisteru ģimene no Valkas novada, Strodu ģimene no Varakļānu novada, Barkānu ģimene no Skrīveru novada, Fabriku ģimene no Vecumnieku novada, Laizānu ģimene Tērvetes novada, Midegu ģimene no Jēkabpils, Zigneru ģimene no Alsungas novada, Guntas Gerules un Alda Roņa ģimene no Durbes novada, Kluču ģimene no Dundagas novada, Pujātu ģimene no Aizputes novada, Vēsmas Irbes un Jāņa Puidīša ģimene no Alojas novada, Soldatovu ģimene no Olaines novadam, kā arī Miķelsonu ģimene no Engures novada, Ceimeru ģimene no Lielvārdes novada, Smirnovu ģimene no Rēzeknes, Ķirsonu ģimene no Balvu novada, Veras Ševčukas ģimene no Preiļu novada un Stremjanovu ģimene no Aglonas novada. Visas 20 daudzbērnu ģimenes vieno arī aktīva iesaistīšanās savu novadu un pilsētu sabiedriskajā dzīvē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!