Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes kinologu komanda izcīnījusi 2. vietu komandu sacensībās Krievijas Federālā muitas dienesta organizētās starptautiska mēroga sacensībās "Pretnarkotiku aizsardzība – Karēlija 2017".

Sacensības – seminārs norisinājās laikā no šā gada 22. līdz 26.maijam. "Pretnarkotiku aizsardzība-Karēlija 2017" ir starptautiskas sacensības, kurās piedalījās arī komandas no Karēlijas, Kaļiņingradas, Somijas un Igaunijas muitas dienestiem.

Pirmo vietu šogad ieguva Karēlijas muitas dienesta kinologi, bet 3.vietu - Kaļiņingradas kinologu komanda, portālu "Delfi" informēja VID.

Augsti sasniegumi Latvijas kinologiem bija arī individuālajās disciplīnās – kinoloģe ar narkotisko vielu meklēšanas darba suni ieguva 2.vietu narkotisko vielu meklēšanā kopvērtējumā individuāli, kā arī tika atzīta par labāko nominācijā "Narkotisko vielu meklēšana transportā".

Otro vietu tabakas izstrādājumu meklēšanā kopvērtējumā individuāli ieguva arī vēl viena VID Muitas pārvaldes kinoloģe ar tabakas izstrādājumu meklēšanas darba suni un tika atzīta par labāko nominācijā "Tabakas izstrādājumu meklēšana transportā".

Narkotisko vielu meklēšana tika veikta telpās, transportā, bagāžā un pie personām, savukārt tabakas izstrādājumu meklēšana – telpās, transportā un bagāžā. Vērtējumā tika ņemts vērā gan uzdevumu izpildīšanas ātrums un precizitāte, gan darba suņa sadarbība ar kinologu.

Saskaņā ar sacensību nolikumu komandā ir komandas vadītājs, viens kinologs ar tabakas meklēšanas darba suni un divi kinologi ar narkotisko vielu meklēšanas darba suņiem.

Latvijas muitas kinologu komanda Karēlijas muitas organizētajās sacensībās piedalās jau trešo gadu un savu profesionalitāti apliecina, arvien ierindojoties godalgoto dalībnieku vidū. Pagājušajā gadā Latvijas muitas kinologu komanda izcīnīja godpilno 1. vietu, bet 2015.gadā komandu kopvērtējumā Latvijas muitas kinologu komanda ieguva 2.vietu.

Starptautiskā semināra-sacensību mērķis ir paaugstināt kinologu profesionalitāti, esošo praktisko zināšanu un iemaņu nostiprināšana un pilnveide efektīvākai kinologu ar darba suņiem izmantošanai muitā.

Pasākuma starptautiskais formāts sniedz iespēju plašāk padziļināt savas zināšanas, dalīties pieredzē, stiprināt sadarbību ar citu valstu kinoloģijas dienestiem darba suņu izmantošanas un apmācības jomā un pārņemt labāko praksi, rezumē VID.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!