Foto: LETA

Partija "Vienotība" sestdien kongresā izraudzījās jaunu līderi. Par partijas valdes priekšsēdētāju ievēlēts Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens.


"Vienotības" valdē nākamos divus gadus strādās Vilnis Ķirsis, Rihards Kozlovskis, Edgars Rinkēvičs, Kārlis Šadurskis, Jānis Reirs, Ainars Latkovskis, Hosams Abu Meri, Laimdota Straujuma, Raimonds Čudars, Jānis Rozenbergs, Olafs Pulks, Uģis Rotbergs, Edgars Ikstens, Edmunds Jurēvics.

Partijas jaunais valdes priekšsēdētājs par būtisku uzdevumu uzskata jaunas politiķu paaudzes iesaisti. „Partijai ir jāstrādā kā vienotam organismam, spējot koleģiāli iesaistīt partijas darbā arī jaunu politiķu paaudzi. Jaunajai trīsdesmitgadnieku un četrdesmitgadnieku paaudzei ir jābūt aktīvai politikā, lai dotu jaunu elpu Latvijas politiskajai dzīvei. Mūsu partijā tieši šīs paaudzes pārstāvji piesaka sevi kā nozīmīgus nākotnes līderus," uzsvēris Ašeradens.

Uz "Vienotības" valdes priekšsēdētāja amatu bija izvirzīta partijas priekšsēdētāja vietnieka Edvarda Smiltēna kandidatūra. Tomēr Smiltēns kongresā savu kandidatūru atsauca un paziņoja par izstāšanos no partijas. Smiltēns atstās arī "Vienotības" Saeimas frakciju un strādās parlamentā kā neatkarīgais deputāts.

Rīgas domes deputāts Ķirsis savu kandidatūru uz "Vienotības" valdes priekšsēdētāja amatu atsauca pāris dienas pirms kongresa.

Savukārt par partijas domes priekšsēdētāju kļuva Eiropas Parlamenta deputāts Krišjānis Kariņš, viņa vietniece būs Santa Zarāne.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!