Foto: LETA

Ceturtdien savu oficiālo vizīti Latvijā sāks jaunievēlētais Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans.

Latvija ir pirmā Eiropas Savienības dalībvalsts, kuru Erdogans apmeklēs oficiālā vizītē.

Pēc tikšanās Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš uzsvēris, ka nākamajā gadā atzīmēsim abu valstu diplomātisko attiecību pastāvēšanas 90. jubileju un tas ir vēl viens apliecinājums lielisko abu valstu savstarpējo attiecību raksturam.

"Jau vairāk nekā desmit gadus esam partneri NATO. Latvija izprot un atbalsta Turcijas rīcību starptautisko tiesību ietvaros, uzņemot bēgļus no kurdu apdzīvotās Kobani pilsētas Sīrijā un sniedzot palīdzību pilsētas aizsardzībai no ISIL kaujinieku uzbrukumiem. Sarunās pievērsāmies arī Turcijas – Eiropas Savienības attiecībām. Atbalstām Turcijas integrācijas procesu Eiropas Savienībā. Latvijas Prezidentūra Eiropas Savienības Padomē 2015. gada pirmajā pusē dos iespēju meklēt jaunus elementus Turcijas un Eiropas Savienības attiecību stiprināšanā," sacīja Bērziņš.

"Mūsu savstarpējā tirdzniecība uzrāda pastāvīgu pieaugumu. Tirdzniecības apjomus raksturojošie skaitļi šī gada pirmajā pusē ir par 38% lielāki, nekā pērn. Šodien ar Turcijas prezidentu apspriedām prioritāros sadarbības virzienus, starp kuriem varu uzskaitīt it sevišķi transporta un tranzīta nozari, pārtikas pārstrādi, kokrūpniecību un farmāciju, kā arī tūrisma, izglītības un kultūras jomas," turpināja prezidents.

Viņš lielas perspektīvas redz sadarbībā aviotransporta jomā, kā arī attīstot transporta koridoru uz konteinervilciena "Zubr" bāzes, savienojot Baltijas un Melnās jūras reģionus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!